• Αναζήτηση

«MICROμ 2019», φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους : Μικρά αλλά με καρδιά

Για ένατη χρονιά το φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Micro μ θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο προβάλλοντας την δουλειά νέων, ανήσυχων Ελλήνων κινηματογραφιστών

Ενώ το φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας βρίσκεται σε εξέλιξη , ένα άλλο φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους προετοιμάζεται για την ένατη χρονιά λειτουργίας του. Στόχος τουφεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Micro μ που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 ως τις 13 Οκτωβρίου είναι η διάδοση της ταινίας μικρού μήκους και η προβολή της δουλειάς νέων ελλήνων κινηματογραφιστών του είδους στην ελληνική περιφέρεια και το εξωτερικό,.

Κεντρική εκδήλωση του IMMF 2019, το “ζωντανό” ελληνικό  διαγωνιστικό μέρος του, θα προβληθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου ταυτόχρονα σε 12 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με αυτόν τον τρόπο το φεστιβάλ προσκαλεί το κοινό να ψηφίσει την αγαπημένη του ελληνική ταινία μικρού μήκους, η οποία θα ανακοινωθεί αργότερα την ίδια βραδιά σε απευθείας συνδέσεις με όλες τις πόλεις.

Τις ημέρες διεξαγωγής του Micro μ οι θεατές στις περισσότερες πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να επιλέξουν τις αγαπημένες τους Ευρωπαϊκές “μικρές” ταινίες πρώτης προβολής στο διεθνές τμήμα καθώς και το ειδικό αφιέρωμα, μία θεματική  ενότητα του IMMF 2019, με τίτλο “Micro Future: η Τεχνολογία του Αύριο”. Η ενότητα είναι εφέτος αφιερωμένη στην έρευνα και την καινοτομία με ειδικό βάρος στον κινηματογράφο.

Τέλος, οι θεατές στην Αθήνα θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν μάρτυρες της εξέλιξης του έργου σημαντικών νέων Ελλήνων σκηνοθετών παρακολουθώντας τις μικρού μήκους, με τις οποίες είχαν παλαιότερα διαγωνιστεί στο Micro μ, και τις μεγάλου μήκους ταινίες τους. Στην ενότητα αυτήν  θα παρουσιαστούν τις ταινίες «Βουράτε Γειτόνοι» του Στάμου Τσάμη & «Nocturne» του Κωνσταντή Φραγκόπουλου, προς τιμήν της πορείας τους και της συμμετοχής τους στη διοργάνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες του προγράμματος μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του MICRO μ http://micromfestival.gr/

Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk