«Ήρθε η στιγμή για ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο με κορμό την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους», υπογράμμισε από τη Ρώμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του σε συνεδρία με τίτλο: «Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη», στο φεστιβάλ του Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το μέτωπο αυτό είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ακροδεξιάς, του Brexit, της λιτότητας, του προσφυγικού-μεταναστευτικού, της ειρήνης και της κλιματικής αλλαγής.

Σημείωσε δε πως «οι διεργασίες εδώ στην Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα θα έχουν κομβική σημασία», χαρακτηρίζοντας ως «μεγάλο βήμα» την απομάκρυνση του Σαλβίνι και την ήττα της Χρυσής Αυγής.

O Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Ρώμη συναντήθηκε με τον πρόεδρος της ιταλικής Βουλής Ρομπέρτο Φίκο, τον υπουργό Οικονομικών, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Έντζο Αμεντόλα και τον πρώην Πρωθυπουργό και νέο Ευρωπαίο Επίτροπο, Πάολο Τζεντιλόνι.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να τεθούν η πορεία της ελληνικής, ιταλικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, το Brexit και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ