Ελληνική σειρά

«Ελα στη θέση μου»

ALPHA, 20.00

Ο Αχιλλέας παγιδεύεται στο ψέμα του και αναγκάζεται να πει ακόμα περισσότερα ψέματα στη Ρενάτα, για να καλύψει τις κρυφές του επαφές με τον Μάρκο και τη Φαίη. Ο Θοδωρής ανακαλύπτει ότι η άγνωστη κοπέλα που καυγάδισε με τον Βλάση είναι απεσταλμένη του νέου ενοικιαστή του μαγαζιού του, και αποφασίζει να δράσει. Η Φαίη αποκαλύπτει στον Βλάση ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τη Μίκα πριν εκείνη φύγει για πάντα. Η Ρενάτα ζητά τη βοήθεια του Μίμη για να ανακαλύψει τι της κρύβει ο Αχιλλέας και ο Μίμης αναλαμβάνει να εκμαιεύσει πληροφορίες από τη Λατάνια για τον μυστηριώδη επενδυτή.

Ξένες ταινίες

«Χάος» (Chaos)

OPEN, 22.50

Στο Σιάτλ, ο αστυνομικός Κουέντιν Κόνερς τίθεται άδικα σε διαθεσιμότητα και ο συνεργάτης του εγκαταλείπει την αστυνομία μετά από ένα τραγικό περιστατικό στο οποίο σκοτώθηκε ένας όμηρος μαζί με τον εγκληματία. Κατά τη διάρκεια μιας ληστείας τράπεζας, ο Κόνερς αναλαμβάνει την επιχείρηση με τον αρχάριο Σέιν Ντέκερ ως συνεργάτη του. Οι κλέφτες, με επικεφαλής τον Λορενς,  δεν κλέβουν μια δεκάρα από την τράπεζα. Ενώ κυνηγούν τους γκάνγκστερ, η αστυνομική ομάδα αποκαλύπτει ότι ένας ιός φυτεύτηκε στο σύστημα, κλέβοντας ένα δισεκατομμύριο δολάρια από διαφορετικούς λογαριασμούς, χρησιμοποιώντας την αρχή της Θεωρίας του Χάους. (Καναδάς/ΗΠΑ, 2005, 99’)

«Μάκβεθ» (Macbeth)

ΕΡΤ2, 23.00

Eνας εκπληκτικός σκηνοθεσία Μάικλ Φασμπέντερ κρατά τον ρόλο του αφοσιωμένου Σκωτσέζου στρατιώτη ο οποίος παγιδεύεται στην γλύκα της εξουσίας και με την βοήθεια της δαιμονικής γυναίκας του (Μαριόν Κοτιογιάρ) εξελίσσεται σε κτήνος. Ακολουθώντας κατά γράμμα τους κανόνες των στίχων και των διαλόγων του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και δίνοντας στην ταινία μια πρωτόγονη εικόνα, ο Τζάστιν Κερζέλ πλησίασε το αριστούργημα. (ΗΠΑ/Αγγλία/Γαλλία, 2015, 113’)