Emirates: 3,1 εκατ. επιβάτες και 80 εκατ. ευρώ συμβολή στο ΑΕΠ στα 23 χρόνια στην Ελλάδα

Χρυσή ευκαιρία η απευθείας σύνδεση Αθήνας – Νέας Υόρκης – Στην πρώτη γραμμή το εμπόριο – 442 Έλληνες εργαζόμενοι διεθνώς

Με συμβολή ύψους 80 εκατ. στο ελληνικό ΑΕΠ και περισσότερους από 3,1 εκατ. επιβάτες στην Ελλάδα, η Emirates καταγράφει 23 χρόνια σταθερής παρουσίας στην ελληνική αγορά. Το οικονομικό της αποτύπωμα στην Ελλάδα αριθμεί πάνω από 1.500 θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες, ενώ απασχολεί διεθνώς 442 Έλληνες εργαζόμενους, 38 πιλότους και αξιωματικούς και 354 μέλη καμπίνας.

Πρόκειται για την πρώτη αεροπορική εταιρεία που συνέδεσε την Αθήνα με το Ντουμπάι, ξεκινώντας από δύο εβδομαδιαίες πτήσεις και σε καθημερινή βάση από το 2006. Τρία χρόνια αργότερα, η αυξημένη ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα να προστεθεί άλλη μια καθημερινή πτήση. Το εφετινό καλοκαίρι, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, η Emirates μετέφερε περισσότερους από 40.000 επιβάτες από και προς την Ελλάδα παρουσιάζοντας σταθερή αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

«Η Αθήνα είναι ένας σημαντικός προορισμός για την Emirates λόγω του ισχυρού τουρισμού, του πολιτισμού αλλά και λόγω των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αθήνα, ο κ. Khalid Al Zarooni, διευθυντής της εταιρείας για την Ελλάδα και την Αλβανία. Όπως επισήμανε, η μεγάλη σημασία που έχει για την Emirates η ελληνική αγορά αντικατοπτρίζεται στα μεγάλης χωρητικότητας αεροσκάφη με τα οποία εξυπηρετείται, τα οποία είναι Boeing 777 και Airbus Α 380.

«Χρυσή ευκαιρία» για την Emirates η σύνδεση Αθήνας-Νέας Υόρκης

Απόφαση ορόσημο ήταν το 2017, η τη σύνδεση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη και το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, απευθείας, καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πλέον, η σύνδεση αυτή προσφέρει μεγάλη χωρητικότητα και σημαντικό χώρο φορτίου. Καθημερινά ελληνικά προϊόντα διατροφής, όπως φρέσκα ψάρια και λαχανικά, μεταφέρονται σε 12 ώρες στις ΗΠΑ. Μια δυνατότητα που δόθηκε στις ελληνικές εταιρείες για πρώτη φορά.

«Όταν ξεκινήσαμε την πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη, ξέραμε ότι όπως κάθε νέο εγχείρημα απαιτεί χρόνο. Φτάσαμε όμως  μέσα σε λίγους μήνες σε ένα επιτυχές αποτέλεσμα τόσο σε επίπεδο εμπορικών πτήσεων, όσο και επιβατικών. Η Ελλάδα ήταν μια χρυσή ευκαιρία για εμάς. έτσι μπορέσαμε να μεταφέρουμε τα ελληνικά προϊόντα στις ΗΠΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι. Και είμαστε η μόνη αεροπορική εταιρεία που το κάνει αυτό. Πράγματι, κάναμε ένα θαρραλέο βήμα προς τα εμπρός» είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας για την Ελλάδα.

Έμφαση στις εξαγωγές και την επιχειρηματικότητα

«Ο στόλος μας που αποτελείται από 269 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, καθώς και από ένα εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο 158 προορισμών, υποστηρίζοντας τις συνδέσεις των επιβατών και δημιουργώντας επιχειρηματικούς δεσμούς για εισαγωγές και εξαγωγές μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου. Η Emirates δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να εξάγουν ελληνικά προϊόντα, από ανταλλακτικά πλοίων, ηλεκτρονικά, φαρμακευτικά προϊόντα ως και τοπικά προϊόντα όπως φράουλες, κεράσια και ελαιόλαδο, στο παγκόσμιο δίκτυο της Emirates μέσω του κόμβου μας στο Ντουμπάι» επισήμανε ο κ. Khalid Al Zarooni. Ανά πτήση διατίθενται 20 τόνοι συνολικής χωρητικότητας φορτίου.

Ως βασικός εταίρος και επίσημη αεροπορική του Expo 2020, η Emirates θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μεταφορά επισκεπτών από όλο τον κόσμο στα ΗΑΕ, για την πρώτη Παγκόσμια Έκθεση που πραγματοποιείται στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Ασία. Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στην παγκόσμια έκθεση που ξεκινά τον Οκτώβριο του 2020.

Ευθυγραμμισμένη με το θέμα της διοργάνωσης «Connecting MindsCreating the Future», η Emirates θα έχει ένα ειδικό περίπτερο στην εκδήλωση, με στόχο τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών για τους επισκέπτες, ώστε να εμπνευστούν και να συμμετάσχουν στον διάλογο για τη δημιουργία θετικών αλλαγών στον κόσμο.

Οι επιβάτες από Ελλάδα που ταξιδεύουν από την Αθήνα προς Ντουμπάι με την Emirates μπορούν να συνδεθούν με προορισμούς σε όλη τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τον Ινδικό Ωκεανό και την Ασία και να απολαύσουν τη βραβευμένη εμπειρία πτήσης, όπως τη ζεστή φιλοξενία του πολυπολιτισμικού πληρώματος θαλάμου, τα γεύματα από διακεκριμένους σεφ, δωρεάν ποτά, καθώς και το βραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας ice, με περισσότερα από 4.500 κανάλια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk