Μετά την έκδοση των 4 ΚΥΑ για το Ελληνικό ο όμιλος Λάτση «μίλησε» και προχωρεί σε μεγάλη αύξηση κεφαλαίου 650 εκατ. ευρώ στη Lamda Development για να  χρηματοδοτήσει το project εγγυώντας μάλιστα την κάλυψη της αύξησης.

Μετά την αύξηση θα ακολουθήσει και το επόμενο βήμα για την εξασφάλιση πιστωτικής γραμμής από τις τράπεζες, ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο που θα φτάσει τα 8 δις. ευρώ.

Στις 4 Οκτωβρίου αναμένονται και οι δεσμευτικές προσφορές στο διαγωνισμό για την άδεια καζίνο στον χώρο του Ελληνικού, προαπαιτούμενο για να εκκινήσει το εμβληματικό έργο.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο της Lamda Development κατά τη συνεδρίασή του αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με σκοπό την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μέχρι του ποσού των €650 εκατ.

Τους τελευταίους μήνες διεξήχθησαν συνομιλίες σε κλίμα καλής συνεργασίας με τους συμμετέχοντες στο επενδυτικό σχήμα Global Investment Group. Ο εθνικός χαρακτήρας του έργου και ο έλεγχος διαχείρισης που αυτός συνεπάγεται, σε συνδυασμό με τα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα έναρξης υλοποίησης, δεν επέτρεψαν την επίτευξη συμφωνίας με τρόπο που να ικανοποιεί τα ανωτέρω, ανέφερε η Lamda Development .

«Κατά συνέπεια, η Lamda Development αναλαμβάνει το οραματικό έργο του Ελληνικού με ποσοστό 100%», προσθέτει. «Στρατηγικές συνεργασίες, τόσο σε μετοχικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επιμέρους αναπτύξεων προβλέπεται να υπάρξουν στο μέλλον, στο πλαίσιο της διαχρονικής στρατηγικής της Εταιρείας και της διεθνούς εμβέλειας αυτού του εμβληματικού έργου».