Σαν σήμερα 6 χρόνια πριν, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Κερατσίνι και όταν το ρολόι δείχνει 00.05, ο Παύλος Φύσσας χτυπημένος από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη, καταδεικνύει τον δολοφόνο του Γιώργο Ρουπακιά.

Ο 34χρονος μουσικός έχει σηκώσει τη μπλούζα του, δείχνοντας το θανάσιμο χτύπημα που δέχθηκε και λίγα λεπτά μετά χάνει τη μάχη για τη ζωή.

Σήμερα, όλη χώρα τιμά τη μνήμη του Παύλου Φύσσα με αντιφασιστικές πορείες και συλλαλητήρια σε πολλές πόλης.

Διαβάστε επίσης: Εξι χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα : Το άγριο έγκλημα της Χρυσής Αυγής – Το χρονικό

Η κύρια πορεία, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά,  θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 17:30.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση θα ξεκινήσει από την οδό Παύλου Φύσσα 60 στο Κερατσίνι και η πορεία θα καταλήξει στον Πειραιά και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, παρουσία της οικογένειας του αντιφασίστα μουσικού.

Εκτός από τον Πειραιά, αντιφασιστικά συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες τέσσερις πόλεις: στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Καλαμάτας και τα Τρίκαλα.

Τα συλλαλητήρια

Στη Θεσσαλονίκη το αντιφασιστικό συλλαλητήριο ξεκινά  αύριο στις 18.00 στην Καμάρα

Στην Πάτρα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Στην Καλαμάτα έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική διαδήλωση στις 7 μ.μ. στην Πλατεία 23ης Μαρτίου

Στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 20.00 στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου

«Εντός των επόμενων μηνών η απόφαση»

Χθες, πραγματοποιήθηκε στη Δραπετσώνα συναυλία που διοργανώθηκε από την οικογένεια Φύσσα, με κεντρικό σύνθημα «Σιγά μη Φοβηθώ», όπου αρκετοί καλλιτέχνες τραγούδησαν, παρουσία περίπου 2.000 ανθρώπων που βρέθηκαν στον Πολυχώρο Λιπασμάτων.

Στην διάρκεια της συναυλίας, η δικηγόρος της οικογένειας Ελευθερία Τομπαζόγλου, ανέφερε πως οι φετινές εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής για την δολοφονία του μουσικού, φτάνει προς το τέλος της. «Φέτος βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος της δίκης οπότε η σημειολογία είναι πολλαπλή και γιατί έμεινε η Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής αλλά και γιατί θα βγει η απόφαση εντός των επόμενων μηνών όπου περιμένουμε ότι θα είναι θετική προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε δηλαδή στη συνολική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης», είπε χαρακτηριστικά.