Σε εφαρμογή τίθεται η πρώτη διασύνδεση μεταξύ πληροφοριακών συστημάτων που υλοποιείται από το νεοσύστατο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για το πρώτο, από μία σειρά βημάτων και ηλεκτρονικών εφαρμογών, που δρομολογείται για να «συνομιλούν» μεταξύ τους τα πολλά διαφορετικά συστήματα του ελληνικού δημοσίου διευκολύνοντας τους πολίτες.

Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ρυθμίζει με απόφασή του, τη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και της ΗΔΙΚΑ για την ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

«Η νέα διαδικασία διασύνδεσης μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης έρχεται να επιταχύνει τη μέχρι τώρα πρακτική, η οποία οδηγούσε σε σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στο site της (www.idika.gr) από την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00, λόγω της διαδικασίας εκκαθάρισης των μέχρι τώρα αιτήσεων με τα οικονομικά στοιχεία του 2018.