Αύριο Τετάρτη , αναμένεται να παρθεί απόφαση από τη Βουλή για την υπόθεση της Novartis και ειδικότερα για το αν θα συσταθεί εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε για το θέμα της Novartis και δήλωσε ότι το ζήτημα αφορά τη Βουλή. «Θα έχουμε αύριο θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με ανακοίνωση του γραμματέα της ΚΟ Στ. Καλαφάτη», γνωστοποίησε.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία βρίσκεται σφραγισμένη στα συρτάρια της Βουλής και αύριο, όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξει απόφαση από την πλειοψηφία.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται πως προκρίνεται η λύση της συγκρότησης εξεταστικής και όχι προανακριτικής επιτροπής, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε στη ΔΕΘ να δείξει ότι δεν φοβάται καλώντας την κυβέρνηση να κάνει – όπως χαρακτηριστικά είπε – ότι θέλει «εξεταστική, προανακριτική ή ειδικά δικαστήρια».

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων όπως του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου καθώς και του αντεισαγγελέα Αγγελή όπου κατονομάζονται τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε σχέση με την καταγγελόμενη ως «σκευωρία» κατά των πολιτικών προσώπων που «σύρθηκαν» για αρκετό και συγκεκριμένα από τη στιγμή που είχαν μπει στο στόχαστρο του Τσίπρα.