Μάχη προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη Ζάκυνθο απειλώντας κατοικημένες περιοχές δίνουν τα επίγεια και εναέρια μέσα.

Η εικόνα της πυρκαγιάς μετά και τις ρίψεις νερού που πραγματοποιούν από το πρωί τα εναέρια μέσα είναι καλύτερη και όπως διαβεβαιώνουν οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής δεν απειλείται καμία κατοικημένη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, από την πυρκαγιά κάηκε ένα σπίτι ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αγροικίες και σε ένα τουριστικό κατάλυμα. Χθες, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης εκκενώθηκαν τα χωριά Κερί και Αγαλάς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη ακόμα στο τρίγωνο μεταξύ των χωριών Λιθακιά, Αγαλά και Κερί, αλλά δεν έχει ενεργό μέτωπο και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις πολλές διάσπαρτες εστίες, προκειμένου να οριοθετήσουν την πυρκαγιά μέχρι το απόγευμα, καθώς εκείνη την ώρα η ΕΜΥ προβλέπει μικρή ενίσχυση των ανέμων.

Ισχυρές δυνάμεις στο μέτωπο

Τη νύχτα και το πρωί υπήρχε άπνοια που βοήθησε το έργο των πυροσβεστών, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Συνολικά, αυτήν τη στιγμή, μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν στο νησί από όλη την Ελλάδα, επιχειρούν στην πυρκαγιά 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα, δύο ομάδες ΜΕΤΠΕ, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν 13 υδροφόρες και 5 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του δήμου.

Σημειώνεται, ότι από χτες το βράδυ βρίσκεται στο νησί και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με κλιμάκιο ειδικών της Γραμματείας, οι οποίοι συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης μαζί με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Λουτράκι

Η άλλη μεγάλη πυρκαγιά στο Λουτράκι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, βαίνει προς ύφεση, καθώς και εκεί δεν υπάρχει επί της ουσίας φλόγα, αλλά πολλές εστίες καπνού, πάνω στο βουνό, που αντιμετωπίζονται από τα πεζοπόρα τμήματα, κυρίως, και τα εναέρια μέσα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, καθώς και 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων.