Κλείδωσε, όπως όλα δείχνουν, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πιθανότερη ημερομηνία για την πραγματοποίησής της είναι η 24η Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ.

Σημειώνεται, ότι το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο γι’ αυτή τη συνάντηση.

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να ανακοινώσει τις συναντήσεις του προέδρου των ΗΠΑ στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Ο Τραμπ θα έχει σύντομες επαφές μόνο με 8-10 ηγέτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προγραμματίζει επίσκεψη στην Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη

Στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ ο έλληνας πρωθυπουργός θα έχει σειρά σημαντικών επαφών.

Μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί και με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είτε στις 24 είτε στις 25 μήνα, με την ημερομηνία να εξαρτάται από την συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργό με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Θα αναδείξει την τουρκική παραβατικότητα

Στη συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει, μεταξύ άλλων, την τουρκική «παρεμβατικότητα» στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, οι διαφορές δεν λύνονται με τις μονομερείς ενέργειες που επιχειρεί η Τουρκία. Παράλληλα, επεσήμανε πως η Αθήνα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ώστε να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.