Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι – Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Σε πορτοκαλί συναγερμό 6 περιφέρειες

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, το μεσημέρι στο Λουτράκι – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σε όλη την Κορινθία – Στο «κόκκινο» ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Κορινθία

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, το μεσημέρι στο Λουτράκι ενώ από το πρωί δίνουν μάχη και τα εναέρια μέσα προκειμένου να περιοριστεί .

Το πύρινο μέτωπο σύμφωνα με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής είναι τεράστιο. Από το πρωί επιχειρούν στο σημείο 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν συνολικά 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών καθίστανται ιδιαίτερα δύσκολες λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης σημείωσε ότι «οι πρώτες πληροφορίες για την αιτία της φωτιάς μιλούν για βραχυκύκλωμα από κολώνα της ΔΕΗ».

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνέχεια καθώς ακόμη δεν έχει περιοριστεί σημαντικά το πύρινο μέτωπο ενώ οι ενισχυμένοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Ωστόσο λόγω της φοράς του ανέμου η φωτιά κατευθύνεται προς το βουνό και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα σε όλη την Κορινθία είναι αποπνικτική ενώ μεγάλη ανησυχία δημιουργήθηκε σε χιλιάδες πολίτες της Αργολίδας για την εξέλιξη της φωτιάς. Εθελοντές και εκατοντάδες πυροσβεστών που βρίσκονταν στο σημείο πάλευαν όλο το βράδυ προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να σώσουν τον πνεύμονα οξυγόνου της περιοχής. Οι εικόνες με τις φλόγες που «κατάπιναν» το βουνό το βράδυ ήταν τρομακτικές ενώ οι κάτοικοι του Λουτρακίου και των γύρω περιοχών αγωνιούσαν μήπως αλλάξει η φορά του ανέμου.

Εκκενώθηκαν ένα μοναστήρι και ένα γηροκομείο

Αμέσως μόλις το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Λουτράκι πήρε χθες, μεγάλες διαστάσεις, γεμίζοντας με καπνό την ευρύτερη περιοχή, δόθηκε εντολή για απομάκρυνση δεκάδων ατόμων από τη Μονή Οσίου Παταπίου και από το γηροκομείο της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία. Ειδικότερα, από το κάθε σημείο, 25 άτομα οδηγήθηκαν σε ασφαλέστερη περιοχή.


Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Πύργο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Κορυφή Πύργου Ηλείας που ξέσπασε αργά χθες, το βράδυ σε δασική έκταση.

Στο «κόκκινο» ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Κορινθία

Στο «κόκκινο» βρίσκονται και την Κυριακή  πολλές περιοχές της χώρας καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια)

• Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

• Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk