Στις προηγούμενες κυβερνήσεις έριξε το μπαλάκι των ευθυνών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όσον αφορά τη μη προσαρμογή της ΔΕΗ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Η ΔΕΗ θα έπρεπε να είχε προσανατολιστεί εδώ και πολλα χρονια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αυτό δεν έγινε νε ευθυνη των προηγούμενων κυβερνήσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ.

«Θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο «πράσινοι»»

Για το γεγονός ότι σχετικές πρωτοβουλίες δεν έλαβε ούτε η δική του κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι  «θα μπορούσαμε ως κυβέρνηση να έχουμε σε έναν πιο πράσινο μεσανατολισμό , όχι τόσο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας». Όπως είπε «θα πρέπει να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση -η  για το τι σημαίνει πράσινη πολιτική».

«Το πετρέλαιο ανήκει στο χθες»

Για το ζήτημα των εξορύξων είπε πως έπρεπε να γίνουν έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν και να ερευνηθούν τα κοιτάσματα.

«Ένα θέμα είναι αν θα προσανατολιστουμε στην αξιοποιηση φυσικού αεριου ή πετρελαϊκών κοιτασμάτων. Αυτό είναι ένα ζήτημα. Η συζητηση που διεξάγεται σε διεθνες και ευρωπαϊκό επίπεδο για την κλιματική αλλαγή είναι κρίσιμο και μας αφορά Το πετρελαιο ανήκει στο χθες και όχι στο άυριο. Αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί πολυ σοβαρα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.