Με σκυμμένο το κεφάλι και κρύβοντας το πρόσωπό της με ένα καπέλο οδηγήθηκε την Παρασκευή (13/9/2019) στο εισαγγελέα η 19χρονη, που εγκατέλειψε το βρέφος της σε καροτσάκι σούπερ μάρκετ σε είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

Η νεαρή κοπέλα, που πηγαίνει σε ΕΠΑΛ και εργάζεται, φέρεται μετά τη γέννα να ήρθε αντιμέτωπη με την επιλόχειο κατάθλιψη.

Στην κατάθεσή της η 19χρονη δήλωνε μετανιωμένη και ζητούσε πίσω το μωρό της.

Διαβάστε επίσης: Νέα Ιωνία : Στον εισαγγελέα η 19χρονη που εγκατέλειψε το βρέφος – Πώς συνελήφθη, τι είπε στις Αρχές

Η νεαρή κοπέλα η οποία είναι υιοθετημένη από την ηλικία των 8,5 ετών, φέρεται να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Τι είπε η 19χρονη για τον πατέρα του βρέφους

Η νεαρή μητέρα, αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι διατηρούσε σχέση με έναν συνομήλικό της. Μετά τα νέα της εγκυμοσύνης, όπως αναφέρει το star, το ζευγάρι είχε προστριβές και τελικά χώρισαν.

Η 19χρονη μητέρα συνειδητοποιώντας την ευθύνη που συνεπάγεται το βρέφος, θεώρησε ότι θα ήταν καλύτερο να μεγαλώσει μαζί με μία άλλη οικογένεια.

Κατά την διάρκεια της κατάθεσής της όμως, ζήτησε από τους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, «να δει το μωρό της».

Η 19χρονη γέννησε σε δημόσιο νοσοκομείο

Η 19χρονη μητέρα γέννησε στο μαιευτήριο Έλενα ενώ οι κάτοικοι που το βρήκαν υποστήριξαν ότι το μωρό ήταν «καλοταϊσμένο και περιποιημένο». Το νεογέννητο κοριτσάκι ήταν τυλιγμένο σε μία πετσέτα και στον ομφάλιο λώρο υπήρχε ακόμα το ειδικό μανταλάκι, που βάζουν στα μαιευτήρια.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Θετή μητέρα 19χρονης: «Της είπα ότι θα το μεγάλωνα εγώ!»

Συγκλονισμένη για το περιστατικό είναι και η θετή μητέρα της 19χρονης.

«Τρελάθηκα, λίγο είναι; Ήταν το δικό μου το εγγόνι! Εκείνη την ώρα δεν ξέρει πώς της ήρθε, μου είπε, το έκανε! Δεν έχει πρόβλημα οικονομικό. Της είπα ότι θα το μεγάλωνα εγώ! Τώρα πώς θα το πάρουμε από εκεί…», ανέφερε στον Alpha η θετή μητέρα της 19χρονης.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τη 19χρονη να βαφτίσουν το μωρό

Ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, που χειρίστηκε το περιστατικό, μίλησε για την υπόθεση, τονίζοντας το πόσο ευαισθητοποίησε ολόκληρη την Υπηρεσία η περίπτωση του εγκαταλελειμμένου κοριτσιού.

Ο κ. Κώστας Σχισμένος δήλωσε στον Αnt1:

«Πέρα από τη συγκεκριμένη υπόθεση, να σημειώσουμε το πόσο δύσκολο είναι να προσεγγίζουμε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο που λέγεται «Ανήλικος». Αφενός πρέπει να εφαρμόσει τον Νόμο, αφετέρου πρέπει να προστατεύσει τον κοινωνικό ιστό και το παιδί.

Δεν έχουμε έναν δράστη εγκλήματος απέναντί μας, έχουμε μια 19χρονη νεαρή κοπέλα, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες και προέβη σε αυτή την ενέργεια. Ακουμπάμε με κάθε ευαισθησία τα θέματα αυτά, βγάζουμε το καλύτερό μας πρόσωπο» και πρόσθεσε:

«Επειδή μας ευαισθητοποίησε πολύ αυτή η υπόθεση και η μητέρα η ίδια, ζητήσαμε προσωπικά η Υπηρεσία μας να γίνει ανάδοχη αυτού του μωρού. Η πλευρά της οικογένειας αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά».