• Αναζήτηση

Ιράν για Adrian Darya 1: Το φορτίο πετρελαίου του δεξαμενόπλοιου πουλήθηκε εν πλω

Ο απεσταλμένος του Ιράν στο Λονδίνο δήλωσε σήμερα πως το φορτίο πετρελαίου του δεξαμενόπλοιου Adrian Darya 1 πουλήθηκε εν πλω σε μια ιδιωτική εταιρεία, αρνούμενος πως η Τεχεράνη παραβίασε διαβεβαιώσεις τις οποίες έδωσε σχετικά με το πλοίο

Ο απεσταλμένος του Ιράν στο Λονδίνο δήλωσε σήμερα πως το φορτίο πετρελαίου του δεξαμενόπλοιου Adrian Darya 1 πουλήθηκε εν πλω σε μια ιδιωτική εταιρεία, αρνούμενος πως η Τεχεράνη παραβίασε διαβεβαιώσεις τις οποίες έδωσε σχετικά με το πλοίο, όμως επέμεινε πως οι κυρώσεις της ΕΕ για τη Συρία δεν ισχύουν για την Τεχεράνη.

«Κατά τη συνάντηση με το βρετανό υπουργό Εξωτερικών επισημάνθηκε πως η δράση των βρετανικών Αρχών εναντίον του δεξαμενόπλοιου που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο παραβίασε το διεθνές δίκαιο» έγραψε στο Twitter ο πρεσβευτής Χαμίντ Μπαεϊντινεζάντ, αφού εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών στο Λονδίνο.

«Οι κυρώσεις της ΕΕ δεν μπορούν να επεκτείνονται σε τρίτες χώρες. Παρά τις πολυάριθμες απειλές της Αμερικής, το δεξαμενόπλοιο πούλησε το πετρέλαιό του εν πλω σε μια ιδιωτική εταιρεία και δεν έχει παραβιάσει καμία υποχρέωση» πρόσθεσε ο Μπαεϊντινεζάντ.

«Η ιδιωτική εταιρεία… που είναι ο ιδιοκτήτης του πετρελαίου ορίζει τον προορισμό στον οποίο θα πουληθεί το πετρέλαιο» δήλωσε ο Μπαεϊντινεζάντ μιλώντας στο κρατικό ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η Βρετανία είχε ανακοινώσει χθες, Τρίτη, πως το Ιράν πούλησε το φορτίο πετρελαίου του δεξαμενόπλοιου Adrian Darya 1 στη Συρία, παραβιάζοντας διαβεβαιώσεις που είχε δώσει σχετικά με το πλοίο, το οποίο είχε συλληφθεί στο Γιβραλτάρ με υποψίες για παραβίαση κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ιράν είχε ανακοινώσει την Κυριακή πως το δεξαμενόπλοιο παρέδωσε το πετρέλαιό του κάπου στην περιοχή της Μεσογείου.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk