Για τη ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικες στο Δωμάτιο», το στίγμα του κόμματός του αλλά και τη «βίβλο» που εξέδωσαν σε βάρος των κυβερνητικών πεπραγμένων της ΝΔ, μίλησε στην εκπομπή One Talk το στέλεχος στον τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού του ΜέΡΑ25, Σωτήρης Μητραλέξης.

«Η επίθεση της κ. Κωνσταντοπούλου είναι μια λεπτομέρεια στην ευρύτερη επίθεση που γίνεται στην ταινία του Κώστα Γαβρά. Κυρίως η επίθεση είναι από την άλλη πλευρά. Παρατήρησα εφτά-οκτώ άρθρα στην κατεξοχήν εφημερίδα του χώρου. Το ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου όμως δεν είναι εκεί. Όλη η συζήτηση επηρεάζεται στο αν η αφήγηση είναι μονομερής ή αντικειμενική στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη. Κάποιοι λένε διαβάστε την ‘’Τελευταία Μπλόφα’’ που είναι αντικειμενική η αφήγηση των δεδομένων. Βέβαια, αν κάποιος διαβάσει τα δύο βιβλία, τα γεγονότα είναι ταυτόσημα. Το μόνο που αλλάζει είναι ο αφηγητής.

» Στο ένα είναι ο Βαρουφάκης, και στο άλλο ο Βίζερ, ο Ντάιζλεμπολουν και ο Χουλιαράκης, εννοώ είναι οι κύριες πηγές των δημοσιογράφων. Δεν γίνεται στο ένα βιβλίο τα γεγονότα να είναι αντικειμενικά και στο άλλο μονόπλευρα» σχολίασε σχετικά και πρόσθεσε πως «στο βιβλίο ‘’Τελευταία Μπλόφα’’ παρουσιάζονται πολλές καρικατουρίστικες στιγμές και σκηνές. Όπως πχ. ο Βίζερ να στέλνει μηνύματα στο Χουλιαράκη κάτω από το τραπέζι. Εάν δεν τις διάβαζε ένα προκατειλημμένος γαλάζιος αναγνώστης ο οποίος θέλει να ντραπεί για το γεγονός ότι οι Έλληνες τόλμησαν να έχουν την οποιαδήποτε διαφωνία σε ένα σχέδιο ανορθολογικό και ανέφικτο που ήρθε απέξω, θα έβγαζε διαφορετικά συμπεράσματα».

Για το στίγμα του Μέρα25, επεσήμανε ότι «είμαστε ένα κόμμα αριστερό, το οποίο προτείνει ρεαλιστική ανυπακοή. Προτείνουμε απλά, εφαρμόσιμα, ρεαλιστικά πράγματα. Οι προτάσεις μας είναι ριζοσπαστικές ακριβώς επειδή είναι μετριοπαθείς. Είμαστε ένα κόμμα που συλλέγουμε ανθρώπους από πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις».

Σχετικά με το αν το κόμμα είναι προσωποπαγές, υποστήριξε πως «δεν το νομίζω. Έχουμε εννιά βουλευτές, στελέχη, ανθρώπους που δουλεύουν νυχθημερόν. Βλέπω ταλέντο και σοβαρότητα που δεν έχω δει σε άλλους χώρους».

Τέλος, μίλησε για την βίβλο που εξέδωσε το κόμμα του για τους δύο πρώτους μήνες της ΝΔ ως κυβέρνησης. «Ακριβώς επειδή είναι νωρίς βγάζουμε αυτό το βιβλίο. Τους πρώτους μήνες αλλαγής κυβέρνησης υπάρχει ένας μήνας του μέλιτος. Όμως, μια σειρά από κινήσεις, νομοθετικές και όχι μόνο, για εμάς είναι αρκετά προβληματικές. Όπως το επιτελικό κράτος. Μια κυβέρνηση που διαπρέπει στο να κάνει το άσπρο μαύρο και το αντίθετο. Γι’ αυτό τα επισημαίνουμε από τώρα».