Έφτασε στην Βουλή η δικογραφία για τον Ανδρέα Λοβέρδο, σύμφωνα με την οποία φέρεται να ζητείται η άρση της βουλευτικής ασυλίας του για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, ενώ αρχειοθετείται το σκέλος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σε δήλωσή του ο ίδιος κάνει λόγο για «ελεεινή πολιτική σκευωρία» και τονίζει ότι «δεν έχω ανάγκη και δεν θα χρησιμοποιήσω κανένα απολύτως υπουργικό προνόμιο και καμία κοινοβουλευτική ασυλία». «Την ελεεινή πολιτική σκευωρία Novartis θα τη νικήσω με τα μέσα άμυνας και επίθεσης που διαθέτει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας», αναφέρει, «και τούτο γιατί η ένδεια της “δικογραφίας” που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή με λιγότερα ψευτοστοιχεία και με την πολύ καθυστερημένη αρχειοθέτηση του «ξεπλύματος» αποτελεί συνέχεια της προηγηθείσας αστήρικτης και αθεμελίωτης εισαγγελικής ενέργειας».

Όπως αναφέρει ο κ. Λοβέρδος «μοναδικός σκοπός πλέον είναι η εκ των υστέρων αυτοδικαιολόγηση των εισαγγελικών λειτουργών που ταλαιπώρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα και τη χώρα για δύο ολόκληρα χρόνια και υπονόμευσαν καίριους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος». Και καταλήγει: «Η σημερινή εξέλιξη βάζει βουλοκέρι και υποστασιοποιεί την τέλεση της κατάχρησης εξουσίας. Τίποτε δεν θα περάσει!».

Με non paper το ΚΙΝΑΛ στηρίζει πλήρως τον βουλευτή του δηλώνοντας ότι «το Κίνημα Αλλαγής παραμένει προσηλωμένο στην ανάγκη για άπλετο φως σε κάθε πτυχή της υπόθεσης Novartis για να αναδειχθεί όλη η μεθόδευση, όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σκευωρία και την πολιτική εκμετάλλευση ενός υπαρκτού σκανδάλου, με δαιδαλώδεις απολήξεις στον κρίσιμο τομέα της Υγείας».

Το ΚΙΝΑΛ «στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα του Ανδρέα Λοβέρδου, που πρώτος προεξόφλησε ότι δεν θα κρυφτεί πίσω από τα νόμιμα θεσμικά προνόμια του βουλευτή, ζητώντας να αμυνθεί με τα μέσα που διαθέτει κάθε πολίτης», αναφέρεται. Σημειώνεται εξάλλου ότι «κατά προδήλως αντιθεσμικό τρόπο, η υπόθεση επανέρχεται στο πολιτικό προσκήνιο, με μόνους στόχους τον Ανδρέα Λοβέρδο και το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που σχεδόν για όλους τους άλλους εμπλεκομένους η δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο, την ώρα μάλιστα που και για τον ίδιο τον Ανδρέα Λοβέρδο η κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων έχει καταπέσει σαν “χάρτινος πύργος” (όπως διαπιστώνεται στο πόρισμα της εισαγγελίας διαφθοράς!), κάποιοι πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανή την υπόθεση».

Αναφέρεται δε ότι «το “σύστημα Ρασπούτιν” που παραμένει ακόμη ζωντανό συντηρεί το τοξικό κλίμα που το ίδιο έχει δημιουργήσει και προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιήσει αναδρομικά τη διάτρητη και κατευθυνόμενη διαχείριση της υπόθεσης τα τρία τελευταία έτη».