Ξένη σειρά

Grey’s anatomy

Alpha, 23.40

Η Μέρεντιθ θα δεχτεί επίθεση από έναν ασθενή, ενώ η Πέννυ είναι αυτή που θα διαπιστώσει το γεγονός και θα τρέξει να τη βοηθήσει. Όλο το προσωπικό σπεύδει να προσφέρει στη Μέρντιθ τις πρώτες βοήθειες για να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της, ενώ κανείς δε φεύγει από το πλευρό της σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας της. Ενώ ολόκληρη σχεδόν η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου έχει επικεντρωθεί στο τραύμα της Μέρεντιθ, η Κάλι και η Μάγκι πραγματοποιούν μια πολύ επικίνδυνη επέμβαση πάνω σε έναν 15χρονο ασθενή του Άλεξ, παρά την επιθυμία του τελευταίου να μην αναλάβουν μια τέτοια πρωτοβουλία. Παράλληλα, ο Όουεν και ο Νέιθαν εξακολουθούν να μην τα πηγαίνουν καλά, ενώ την ίδια στιγμή η σχέση της Μάγκι με τον Άντριου μπαίνει σε νέα μονοπάτια.

Ξένες ταινίες

«Criminal»

STAR, 21.00

Περιπέτεια κατασκοπίας σε σκηνοθεσία Αριελ Βρόμαν στην οποία ο Κέβιν Κόστνερ υποδύεται τον χωρίς συναισθήματα ισοβίτη στον οποίο μεταφέρεται η μνήμη ενός πεθαμένου πράκτορα της CIA (Ράιαν Ρέινολντς) προκειμένου να πάρει την θέση του. Θρίλερ-παραφουσκωμένη γαλοπούλα που, ενώ έχει την εικόνα μιας πανάκριβης περιπέτειας τύπου Τζέιμς Μποντ, στην ουσία δεν είναι παρά ένα b movie με πρωτοκλασάτους ηθοποιούς (Τόμι Λι Τζόουνς, Μάικλ Πιτ, Γκάρι Ολντμαν).

(ΗΠΑ, 2016, 100’)

«Η δική μας νύχτα» (Mauvais Sang)

ΕΡΤ2, 23.00

Η κλοπή του αντιδότου ενός θανατηφόρου, σεξουαλικά μεταδιδόμενου ιού προκειμένου να διοχετευτεί στην αγορά, βρίσκεται στην καρδιά του παράξενου αυτού ερωτικού θρίλερ του Λεός Καράξ, που είναι επίσης μια από τις πρώτες ταινίες που σχολίασαν τη νόσο του AIDS (η οποία την εποχή της παραγωγής της είχε αρχίσει να εξαπλώνεται επικίνδυνα). Το δυνατό καστ της ταινίας περιλαμβάνει τους Μισέλ Πικολί, Σερζ Ρετζιανί, Ντενί Λαβάν αλλά και νεότατες τότε τις Ζιλιέτ Μπινός και Ζιλί Ντελπί. Η «Δική μας νύχτα» απέσπασε το Βραβείο Άλφρεντ Μπάουερ, Βραβείο C.I.C.A.E. (Τιμητική Αναφορά) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 1987. (Γαλλία, 1986, 112΄)