Τις μηχανές στο φουλ έχουν βάλει οι τράπεζες ώστε να επιταχύνουν τη διαδικασία ένταξης των πελατών τους στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά για να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν ξεκινήσει την επικοινωνία με δανειολήπτες που πληρούν τα κριτήρια του νόμου, προς ενημέρωση αλλά και παρότρυνσή τους να εκμεταλλευτούν τον προσφερόμενο ευνοϊκό διακανονισμό.

Τα κόκκινα δάνεια

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα στα υποκαταστήματα των τραπεζών εκπαιδευμένοι υπάλληλοι θα βοηθούν τους πολίτες με τις αιτήσεις τους.

Οι τράπεζες σχεδιάζουν να απευθύνουν προσκλητήριο σε σχεδόν 180.000 οφειλέτες με «κόκκινα» στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του νέου νόμου προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Παράλληλα, ετοιμάζουν δελεαστικές προτάσεις με διαγραφές και «κούρεμα» δανείων για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη, προκειμένου να ρυθμίσουν άμεσα τις οφειλές τους και να μην περιμένουν τις αποφάσεις από τα ειρηνοδικεία της χώρας, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις καθυστερούν σημαντικά.

Πρόκειται την τελευταία ευκαιρία που δίνεται στους κόκκινους οφειλέτες να σώσουν το σπίτι τους εξασφαλίζοντας χαμηλές μηνιαίες δόσεις. Όμως όσοι μείνουν εκτός από τη νέα χρόνια θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό.