Βρετανικό Μουσείο – καταγγελία: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανάμεσα σε μούχλα

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες της αίθουσας του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, που δείχνουν τα «γλυπτά του Παρθενώνα» να εκτίθενται σε χώρους με μούχλα.

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες της αίθουσας του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, που δείχνουν τα «γλυπτά του Παρθενώνα» να εκτίθενται σε χώρους με μούχλα.

Όπως καταγγέλλει το cretapost, επισκέπτες που περιηγήθηκαν στο μουσείο προ δύο ημερών και θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα αγάλματα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, αντίκρισαν μία αίθουσα με μούχλα αλλά και… αράχνες.

Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη αίθουσα, που εκτίθενται τα περίφημα «γλυπτά του Παρθενώνα» το 2018, παρουσιάστηκε διαρροή νερού εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά από την οροφή δίπλα ακριβώς από τον κορμό της Ίριδος.

Η δήλωση του Βρετανικού Μουσείου το 2018

Το Βρετανικό Μουσείο είχε υποστηρίξει, με γραπτή του δήλωση, τότε ότι: «Υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».

Σύμφωνα με το Μουσείο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα, καθώς «η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο».

Διάβρωση και μούχλα δίπλα από τα «γλυπτά του Παρθενώνα»

Η οροφή, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του cretapost, είναι διαβρωμένη με εμφανή τα σημάδια από το πέρασμα του νερού, ενώ και στην τοιχοποιία δίπλα στα εκθέματα παρατηρείται μούχλα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μάλιστα, υπήρχαν και ιστοί από αράχνες, που ο φωτογραφικός φακός των κινητών συσκευών τους δεν μπόρεσε να αποθανατίσει.

Απαρατήρητο δεν πέρασε το γεγονός ότι το φυλλάδιο στην είσοδο της αίθουσας με τα «γλυπτά του Παρθενώνα» ανέφερε ότι οι επισκέπτες στο Βρετανικό Μουσείο μπορούν να τα θαυμάσουν δωρεάν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk