Στις συζητήσεις και τα στοιχεία που έχουν διαγραφεί από τα κινητά τηλέφωνα θα στραφούν πλέον οι έρευνες των ιταλικών Αρχών για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των κατηγοριών κατά του γιου του γνωστού κωμικού και ιδρυτή του Κινήματος 5 Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, για βιασμό μίας 19χρονης Ιταλο-σκανδιναβής στην παραθεριστική κατοικία του ηθοποιού, στο Πόρτο Τσέρβο της Σαρδηνίας.

Μέσα από το ειδικό πρόγραμμα Udef, που επιτρέπει στις Αρχές να ανακτούν δεδομένα, ακόμη κι εάν έχουν διαγραφεί, θα επιχειρηθεί να διαπιστωθεί εάν οι ύποπτοι Εντοάρντο Κάπιτα, Φραντσέσκο Κορσίλια, Βιτόριο Λάουρια και Τσίρο Γκρίλο (γιος του Μπέπε Γκρίλο) βίασαν την 19χρονη και εάν σχολίασαν το γεγονός ή εάν μέσω των κινητών τους αντάλλαξαν μηνύματα για την κοινή στάση που θα τηρήσουν στην ανάκριση ή για να «εξαφανίσουν» ενοχοποιητικά ίχνη, όπως τονίζει η εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Τσίρο Γκρίλο και των υπολοίπων νεαρών, οι ύποπτοι είχαν κατ’ επανάληψη αλλά συναινετικές ερωτικές επαφές με την 19χρονη και μία φίλη της, της ίδιας ηλικίας.

Όπως επισημαίνει η υπεράσπιση, είναι σύμφωνη στη χρήση του συστήματος Udef, διότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο βίντεο που αποδεικνύουν τη συναινετική φύση των επαφών, που υπήρξαν κατ’ επανάληψη και μάλιστα υπήρξε και ένα διάλειμμα για να αγοράσουν οι τρεις από τους νεαρούς τισγάρα από αυτόματο πωλητή σε απόσταση 800 μέτρων από την κατοικία και σε μία ζώνη που καλύπτεται από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες μπορούν να αποδείξουν την πορεία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακίνησής τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με την υπεράσπιση, με βάση τις εικόνες που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το επόμενο απόγευμα, η ενάγουσα, δεν έκρινε με αρνητικό τρόπο τα όσα συνέβησαν την προηγούμενηγ νύκτα. Όπως τονίζει, η 19χρονη κατήγγειλε τον βιασμό πολύ αργότερα από τον χρόνο που συνέβη. Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι η νεαρή βρισκόταν στη Σαρδηνία χωρίς τους γονείς της, οι οποίοι έφθασαν εκεί μετά από αρκετές ημέρες κι εξαναγκάσθηκε να καταγγείλει τον βιασμό 10 ημέρες αργότερα, πιεζόμενη από τη μητέρα της που διαπίστωσε την αλλαγή στη συμπεριφορά της κόρης της.

Η υπεράσπιση των τεσσάρων νεαρών αναφέρει πως στη διπλανή κατοικία από εκείνη που φέρεται να σημειώθηκε ο βιασμός διέμενε η σύζυγος του Μπέπε Γκρίλο και εάν πράγματι είχε συμβεί κάτι τέτοιο, αυτή θα το είχε αντιληφθεί. Για αυτόν τον λόγο, η σύζυγος του κωμικού κλήθηκε να καταθέσει στις Αρχές, όπως επίσης κλήθηκαν για κατάθεση και οι γείτονες.

Πηγή: ΑΜΠΕ