• Αναζήτηση
 • «Τραβάει το σχοινί» η Τουρκία: Επίσκεψη Τσαβούσογλου στην περίκλειστη Αμμόχωστο [Εικόνες]

  Ξενάγηση στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου έκανε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στο ψευδοκράτος.

  Ξενάγηση στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου έκανε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στο ψευδοκράτος.

  Την ξενάγηση ανέλαβε ο λεγόμενος ΥΠΕΞ των κατεχομένων, Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος ενημέρωσε τον Τσαβούσογλου για τις «ενέργειες» των κατοχικών αρχών στην περιοχή, ενώ σχετική ενημέρωση έλαβε και από την «στρατιωτική ηγεσία» που συνόδευσε τον Τούρκο ΥΠΕΞ στην επίσκεψή του.

  Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, εξάλλου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ανήρτησε βίντεο με όλα τα στιγμιότυπα της παράνομής του επίσκεψης λίγο πριν την αναχώρησή του.

  Σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, είδε πρώτα τον Μουσταφά Ακιντζί ενώ στην συνέχεια παρέστη σε συνεδρίαση στρογγυλής τραπέζης η οποία πραγματοποιήθηκε στη λεγόμενη «Προεδρία» παρουσία της ψευδοκυβέρνησης. Εκεί, ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται να δώσει και την γραμμή της Άγκυρας σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

  Για ακόμη μια φορά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του πρότεινε στο Κραν Μοντανά να προχωρήσουν σε λύση δυο κρατών.

  Αμμόχωστος από ψηλά
  Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αμμόχωστο
  Ο Κουντρέτ Οζερσάι ξεναγεί τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αμμόχωστο

  Στο μεταξύ, σε ανάρτηση για την πρόταση για το ΦΑ, προέβη λίγο πριν την συνάντηση με Τσαβούσογλου, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

  Όπως αναμενόταν εξάλλου, η Τουρκία μίλησε. Εντολοδόχος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.Οι ντιρεκτίβες ξεκάθαρες. Πρώτα άτυπη πενταμερής για ξεκαθάρισμα μορφής λύσης και μετά κατάληξη σε όρους αναφοράς για νέες συνομιλίες.

  Η επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ έρχεται μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας ότι προτίθεται να ανοίξει προξενείο στην Αμμόχωστο.

  «Θα εγκαινιάσουμε το «γενικό προξενείο» μας στην Αμμόχωστο. Θα είναι η 243η »αποστολή» μας στον κόσμο», ανέφερε ο τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το sigmalive.com.

  Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας δεν σταμάτησε τις προκλήσεις, υποστηρίζοντας ότι «κανείς δεν έχει τη δύναμη να σπάσει τους δεσμούς των Τ/κ με την μητέρα πατρίδα».

  Ακολούθησε ηχηρή απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου, ο οποίος αποκάλεσε το «προξενείο» άντρο παρανομίας.

  «Προξενείο σε άλλο κράτος εγκαθιδρύουν κράτη με συνεννόηση και στη βάση του διεθνούς δικαίου. Ένα «προξενείο» σε κατεχόμενη με τη βία και λεηλατημένη περιοχή, η οποία δεν έχει την παραμικρή αναγνώριση από κανένα άλλο κράτος, τι είναι; Άντρο παρανομίας και επίδειξη βαρβαρότητας, ίσως;» σχολίασε ο Πρόδρομος Προδρόμου σε ανάρτησή του στο Twitter.

  ΒημαTV
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk