Στην εκπομπή One Talk Weekend βρέθηκε καλεσμένος ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ., Σπύρος Καρανικόλας, όπου μίλησε για τη βαθιά πίστη του στο ΠΑΣΟΚ και τα όσα αυτό έχει προσφέρει, αλλά και τους στόχους του ΚΙΝ.ΑΛ.

Χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «προοδευτικό», ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα χρησιμοποίησε τη φράση «νέος δεξιός που εφάρμοσε δεξιές φιλελεύθερες πολιτικές».

«Πρέπει να έχουμε ένα σαφές στίγμα και σαφές πρόγραμμα για τους πολίτες» δήλωσε ο κ. Καρανικόλας για τους στόχους του ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ υποστήριξε σθεναρά πως το ΠΑΣΟΚ είναι η καρδιά του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανέπτυξε τα επιχειρήματά του γύρω από την διαχείριση των οικονομικών του κάθε κόμματος και συγκεκριμένα για το ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «είναι το μοναδικό κόμμα που έχει κάνει κούρεμα στα δάνειά του».

Άσκησε δριμεία κριτική τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για το «τι κόστισε στο λαιμό του ελληνικού λαού η κυβέρνηση Τσίπρα», ενώ επεσήμανε πως πρέπει να διερευνηθεί όλη η περίοδος της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε μείζονα θέματα κάποιος πρέπει να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Είναι fake Αριστερά ο Τσίπρας», δήλωσε ο κ. Καρανικόλας και συνέχισε λέγοντας «δοκιμάστηκε και απέτυχε, διαστρέβλωσε τη λέξη Αριστερά», ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τον τρόπο που ο κ. Τσίπρας διαχειρίστηκε τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Για τις εξαγγελίες του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αναμένει με ενδιαφέρον την υλοποίηση των δεσμεύσεων του, ωστόσο του φάνηκε λάθος η στάση υπαναχώρησης από το θέμα της επαναπραγμάτευσης για τα πλεονάσματα.

Για το ΚΙΝ.ΑΛ. υποστήριξε πως πρέπει να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα εκτίμησε πως πρέπει να βρεθούν προοδευτικές λύσεις για τη χώρα. Μίλησε για το ηγετικό στυλ της Φώφης Γεννηματά, λέγοντας πως «κατάφερε να ενώσει δυνάμεις και εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια με όραμα και προτάσεις για το μέλλον».

Πηγή: onetv.gr