Καταστροφικές για το περιβάλλον χαρακτηρίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τις εξαγγελίες της κυβέρνησης από τη ΔΕΘ, τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά ανήγγειλε το χτίσιμο όλων των αιγιαλών».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «πρόκειται για μία πολιτική που από το 2001 κανείς δεν είχε τολμήσει να βάλει μπροστά».

Επίσης, επέκρινε την κυβέρνηση για την επαναφορά του θέματος της εκτροπής του Αχελώου, το οποίο, όπως είπε, «το έχει βγάλει παράνομο το ΣτΕ και είναι καταστροφικό» ενώ επίσης καταστροφική χαρακτήρισε τη νέα εξόρυξη χρυσού στη Θράκη.

Για τα θέματα της οικονομίας, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι ο πρωθυπουργός «ουσιαστικά βαδίζει στο δρόμο που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση», ενώ για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων είπε ότι ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και «τώρα όλα αυτά μπαίνουν κάτω από έναν αστερίσκο».

Συνεχίζοντας για το θέμα των πλεονασμάτων, ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι «είναι το «παράθυρο» να γίνουν πράξη μια σειρά μεταρρυθμίσεις ακραίως νεοφιλελεύθερες λογικής ΔΝΤ».

Εξάλλου, αναφερόμενος στις επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η στοχοποίηση ορισμένων προσώπων ουσιαστικά δεν βλέπει μόνο το πρόσωπο, αλλά πίσω από αυτό συνολικά την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό τους ενοχλεί. Η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ».

Για την ανασυγκρότηση του κόμματος σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει, πράγματι, εμπεδωθεί ως ο δεύτερος πόλος του μεταμνημονιακού διπολικού συστήματος, με τα δικά του χαρακτηριστικά» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να γειωθεί μέσα στην κοινωνία με όσο τον δυνατόν πιο διακριτό τρόπο και με ισχυρή φωνή».

Σε ό, τι αφορά στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «μας αφορά ως όμορος χώρος, ο οποίος πρέπει να αποφασίσει – κι αυτό δεν το λέμε μόνο τώρα, το λέγαμε και προεκλογικά – τι θέλει να κάνει».