Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο της χώρας -και όχι μόνο-η είδηση του ξαφνικού θανάτου από ανακοπή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στα 63 του χρόνια.

Μέσα από τα social media άνθρωποι από το χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και του πολιτισμού τον αποχαιρετούν και θυμούνται αγαπημένους τους στίχους, τραγούδια καθώς και άγνωστες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον αγαπητό τραγουδιστή που έφυγε προδομένος από την καρδιά του τα ξημερώματα τη Δευτέρας.

Τον σπουδαίο καλλιτέχνη αποχαιρέτησαν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Μητσοτάκης: Αφήνει κενό σε όλους – Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος

«Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας μεγάλος τραγουδοποιός και η απώλειά του αφήνει ένα κενό σε όλους μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά την τραγική είδηση του θανάτου του τραγουδοποιού.

Ο κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως «ήταν και ένας υπέροχος άνθρωπος που είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά».

Η μουσική του θα μας συνοδεύει πάντα, πρόσθεσε, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1170963713999933440

Τσίπρας : Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους της γενιάς του

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter.  «Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους της γενιάς του», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Δημιουργός, τραγουδιστής, καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους της γενιάς του. Από το «Διδυμότειχο Μπλουζ» μέχρι το «Νότο» συντρόφευε και θα συνεχίσει να συντροφεύει γενιές και γενιές. Συλλυπητήρια στους οικείους του, έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

https://twitter.com/atsipras/status/1170986887101800448

Γεννηματά: Αφήνει τα τραγούδια του κληρονομιά στον πολιτισμό

Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα εξέφρασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, ερμηνευτή και συνθέτη. «Από τους πρωτεργάτες μιας σκηνής που εξέφρασε με νότες και λόγια σταράτα, τα όνειρα και τις ανησυχίες μιας ολόκληρης γενιάς. Αφήνει τα τραγούδια του κληρονομιά στον πολιτισμό, κληρονομιά σε όσους πιστεύουν στο καλό τραγούδι. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Κουτσούμπας: Αγαπημένος φίλος, έφυγε ρίχνοντας «κόκκινο στη νύχτα»

«Ένας αγαπημένος φίλος του Φεστιβάλ της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90, έφυγε αφήνοντας τα τραγούδια του, που τόσα χρόνια τραγουδάγαμε μαζί, ρίχνοντας «κόκκινο στη νύχτα»» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.