Ελληνική σειρά

Οργή

ΑΝΤ1, 18.30

Η Μαρίνα μαθαίνει ότι η αστυνομία συνέλαβε τον Παύλο για τον φόνο του Λεωνίδα. Δεν πιστεύει ότι το έκανε εκείνος, όμως όταν τον επισκέπτεται στο κρατητήριο, ο Παύλος παραδέχεται την αλήθεια. Όμως, ούτε η αστυνομία πείθεται ότι ο Παύλος σκότωσε τον Λεωνίδα εν ψυχρώ και προσπαθεί να τον κάνει να του πει την αλήθεια. Ο Παύλος επιμένει και δεν αποκαλύπτει ότι το έκανε για να σώσει τον Αντρέα. Στο μεταξύ, ο Αντρέας ψάχνει στην κλινική κάποια στοιχεία για το τι απέγινε ο μικρός του αδερφός το βράδυ της δολοφονίας της μητέρας του και της αδερφής του. Ο Πάρης πείθει τη Ρωξάνη να φύγουν μαζί, αλλά όταν είναι έτοιμοι να το κάνουν, ένα ξαφνικό γεγονός τους αλλάζει τα σχέδια.

Ελληνική ταινία

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός»

STAR, 23.15

Το ριμέικ της ελληνικής ταινίας κωμωδίας των Τσιφόρου – Βασιλειάδη (1961) εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη του 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο. Προκειμένου να συναντήσει την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ στην Κωνσταντινούπολη, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα τοv γαμπρό του. Πρωταγωνιστούν οι Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης.

Ξένη ταινία

«Μονάκριβη» (Precious)

EPT2, 23.15

Βασισμένη στο μυθιστόρημα «Push» της συγγραφέως Sapphire (τέως δασκάλας στο Χάρλεμ), η «Μονάκριβη» είναι το χρονικό της Πρίσιους (Γκάμπουρεϊ –Γκάμπι- Σιντίμπε) μιας Αφροαμερικανίδας έφησβης που ζεί στο Χάρλεμ της δεκαετίας του 1980 και έχει γνωρίσει μόνο την άσχημη πλευρά της ζωής: σωματική, λεκτική και συναισθηματική από τη μητέρα της, βιασμό από τον πατέρα της, φτώχεια, θυμό αλλά και ανίατη αρρώστια. Παρ’ όλ’ αυτά δεν το βάζει κάτω στο σκληρό αλλά εν τέλει αισόδο κοινωνικό δράμα του Λι Ντάνιελς που αντικρίζει κατάματα την υπαρξιακή απόγνωση πίσω από τις ταξικές ανισότητες και σοκάρει με την ειλικρίνειά του. Η «Μονάκριβη» κέρδισε δύο Οσκαρ, Β΄ Γυναικείου Ρόλου( η Μο’Νίκ στον ρόλο της μητέρας) και διασκευασμένου σεναρίου (Τζέφρι Φλέτσερ). (ΗΠΑ, 2009, 100’)