Θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο έχει προκαλέσει η ξαφνική είδηση του θανάτου του σπουδαίου τραγουδοποιού, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών.

Ο αγαπημένος στιχουργός, συνθέτης και ερμηνευτής άφησε την τελευταία του πνοή στον Βόλο, από όπου, μάλιστα, καταγόταν. Τις τελευταίες ημέρες ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας βρισκόταν στον Πτελεό Μαγνησίας, ενώ την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου είχε πραγματοποιήσει με συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Βόλου.

Διαβάστε επίσης: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Τραγούδια που αγαπήθηκαν

Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, ενώ τον τελευταίο χρόνο πραγματοποιούσαν κοινές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα υπό τον τίτλο «Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά», εμπνευσμένοι από το ομώνυμο τραγούδι του Πορτοκάλογλου.

Ο Βόλος αποτελούσε έναν από τους σταθμούς του και έμελλε τελικά να είναι ο τελευταίος του.

Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

Από την αρχή του καλοκαιριού Μαχαιρίτσας και ο Πορτοκάλογλου πραγματοποιούσαν εμφανίσεις σε πόλεις, χωριά και νησιά της χώρας μας, στα πλαίσια της καλοκαιρινής τους περιοδείας, ενώ αύριο, Τρίτη, ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η μεγάλη, κοινή τους συναυλία «Μαζί για το Παιδί» στο Ηρώδειο, με φιλανθρωπικό σκοπό.

Μαζί για το παιδί ?

στο Ηρώδειο για καλό σκοπό Τρίτη 10/9/19Λαυρέντης Μαχαιρίτσας_Lavrentis Machairitsas Nikos Portokaloglou – Νίκος ΠορτοκάλογλουΈνωση «Μαζί για το Παιδί»MetroLive Productions360 Entertainment

Δημοσιεύτηκε από Λαυρέντης Μαχαιρίτσας_Lavrentis Machairitsas στις Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

Αποσπάσματα της συναυλίας στο Βόλο