• Αναζήτηση
 • Μητσοτάκης για τα Γλυπτά: Είναι ξεκάθαρο ότι δεν απεμπολούμε την ιδιοκτησία τους

  «Χαίρομαι που άνοιξε αυτή η συζήτηση» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά της διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το οποίο άνοιξε μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον βρετανικό Observer μέσα από την οποία εξέφρασε την θέληση να ζητήσει τον δανεισμό του, εν όψει του 2021

  «Χαίρομαι που άνοιξε αυτή η συζήτηση» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά της διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το οποίο άνοιξε μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον βρετανικό Observer μέσα από την οποία εξέφρασε την θέληση να ζητήσει τον δανεισμό του, εν όψει του 2021.

  «Όπως έχω πει το Βρετανικό Μουσείο δίνει μια μάχη που θα τη χάσει. Δεν ξέρω πότε, αλλά θα τη χάσει» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα «δεν απεμπολεί την ιδιοκτησία των γλυπτών, αυτό είναι ξεκάθαρο».

  «Οποιοδήποτε αίτημα γίνει στο Μουσείο θα διατυπωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην θέτει σε αμφισβήτηση το πάγιο και δίκαιο αίτημα για οριστική επιστροφή των Γλυπτών που ανήκουν στην Ελλάδα».

  ΒημαTV
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk