Προκριματικά EURO 2020

Ελλάδα-Λιχνενστάιν

OPEN, 21.45

Ελληνική σειρά

8 λέξεις

ΣΚΑΙ, 21.00

Πρεμιέρα για την νέα σειρά του σταθμού που φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Ανδρέα Γεωργίου και την σεναριακή υπογραφή της Βάνας Δημητρίου. Ένας μεγάλος και απαγορευμένος έρωτας, ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που θέλουν αλλά δεν μπορούν να είναι μαζί. Τα μυστικά ανάμεσα στις οικογένειές τους είναι πολλά και η αποκάλυψή τους απειλεί να γκρεμίσει τις ζωές τους. Ο Οδυσσέας, ζωγράφος που ζει στην Κέρκυρα, αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται για τα εγκαίνια της πρώτης μεγάλης του έκθεσης στη Ρώμη. Η Ηλιάνα, ο παντοτινός του έρωτας, είναι παντρεμένη με τον Μιχαήλ, τον μεγάλο αδερφό του Οδυσσέα. Ο έρωτας, η ελπίδα για την πραγμάτωσή του και τα όνειρα των ηρώων μπλέκονται ανάμεσα σε πολιτικά παιχνίδια και ίντριγκες που σαν στόχο έχουν να καταστρέψουν όσους κρατούσαν μέχρι τώρα τα μεγάλα μυστικά.

Ξένες ταινίες

«The runner»

ALPHA, 23.20

Το 2010 το μεγάλο πολιτικό και οικολογικό σκάνδαλο που ξέσπασε λόγω της διαρροής πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού με ευθύνη της εταιρείας BP, ταρακούνησε συθέμελα τον κόσμο της πολιτικής. Στον απόηχο αυτού του σκανδάλου, ένας ιδεαλιστής πολιτικός, ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει κάποιες λάθος επιλογές, θα αναγκαστεί τώρα να χειριστεί την καταστροφή της δικής του πολιτικής καριέρας λόγω ενός ερωτικού σκανδάλου που αποτελεί κηλίδα στο δικό του παρελθόν. Η αμείλικτη και σκοτεινή πλευρά της Πολιτικής και της Δικαιοσύνης σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες του Νίκολας Κέιτζ. Στο πλάι του η Κόνι Νίλσεν, («Μονομάχος», «Wonder Woman»), αλλά και ένα εξαίρετο επιτελείο διακεκριμένων ηθοποιών (Σάρα Πόλσον, Πίτερ Φόντα κ.α.). (ΗΠΑ, 2015, 80’)

«Απόδειξη ζωής» (Proof of life)

STAR, 01.30

Σ’ ένα κρατίδιο της Νότιας Αμερικής, η Άλις προσλαμβάνει τον Τέρι Θορν, διαπραγματευτή ομήρων. Ο σύζυγός της έχει πέσει θύμα απαγωγής από αντάρτες, που ζητούν λύτρα ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων. Και ενώ ο Θορν οργανώνει σχέδιο διάσωσης, ένα φλογερό ειδύλλιο γεννιέται ανάμεσα σ’ αυτόν και την Άλις. Τι μπορούν να κάνουν γι’ αυτό, μέσα σ’ έναν κόσμο βυθισμένο στη βία και τον παραλογισμό; Αποφασίζουν να ακολουθήσουν μια αγωνιώδη κούρσα ενάντια στο Χρόνο και ενάντια στα συναισθήματά τους. (ΗΠΑ, 2000, 124’)