Για τη διαδρομή του από την Αλεξάνδρεια στο Παρίσι και ύστερα στην Ελλάδα, τη γνωριμία του με τον Μάνο Χατζιδάκι και τους άλλους μεγάλους καλλιτέχνες της εποχής, την μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων, τη φυλακή, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, μίλησε σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Citizen One ο στιχουργός, Άρης Δαβαράκης.

Μιλώντας στον Κώστα Γιαννακίδη, ο κ. Δαβαράκης αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια στη κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια, καθώς και στην φοιτητική μποεμική ζωή του, στο Παρίσι. Ερωτηθείς για τη γνωριμία με τον Μάνο Χατζιδάκι είπε πως πρόκειται για σπάνιο άνθρωπο». «Δεν κυκλοφορούν πολλά τέτοια καλούπια. Με έντονες απόψεις. Κοινωνικά ζωντανός» συμπλήρωσε. Σε ερώτηση αν ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν αριστερός, απάντησε με τη φράση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν «εγώ δεν είμαι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός», καθιστώντας σαφές πως ο Μάνος Χατζιδάκις δεν ήταν ούτε ασιστερός, ούτε δεξιός και συμπλήρωσε πως αυτή η φράση αποτελεί τη βάση για να προχωρήσουμε στην κοινωνία. Αναφέρθηκε, επίσης, στο παρασκήνιο της «μπαλάντας των αισθήσεων και των παραισθήσεων» και στις συνθήκες, κάτω από τις οποίες αυτή γράφτηκε. Στη συνέχεια μίλησε για το πώς βρέθηκε πορτιέρης στο «εργοστάσιο», αλλά και για το διάστημα στη φυλακή.

Αναφερόμενος σε αυτό το διάστημα είπε πως «στην αρχή υπήρχε θυμός και πανικός. Όμως εκεί βλέπεις πόσοι άνθρωποι χωράνε σε έναν μικρό χώρο. Δεν περνούσα τόσο καλά, όμως έχω περάσει και χειρότερα». Κατέληξε, δε, λέγοντας πως «στη φυλακή γνώρισα ανθρώπους στο ίδιο ποσοστό παρανόμους, παρατατικούς και παράξενους όσο και στην πλατεία Κολωνακίου». Ερωτηθείς αν είναι ευχαριστημένος με την έως τώρα ζωή του απάντησε πως «δεν ήμουν από αυτούς που ήθελα να πετύχω κάτι συγκεκριμένο και σπουδαίο. Με τα χρήματα δεν είχα ποτέ κάποια ιδιαίτερη σχέση» και συμπλήρωσε πως «είμαι ευχαριστημένος. Πάντα κάτι με οδηγούσε στη ζωή που έχω ζήσει». Τέλος, μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε πως δεν έχει απογοητευτεί πολύ από τον τέως πρωθυπουργό. «Το χειρότερο ελάττωμα του Τσίπρα είναι ότι παραμένει αριστερός, κολλημένος στο θέμα της Αριστεράς» συμπλήρωσε. Τέλος, εξέφρασε την άποψη πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να πάει πιο αποφασιστικά στο κέντρο και με ανοιχτά χαρτιά, να το διεκδικήσει και να ηγηθεί αυτού».

Πηγή: onetv.gr