• Αναζήτηση

Ωρα ΔΕΘ : «Ανάπτυξη για όλους» και «δεσμεύσεις 12μήνου» στη βαλίτσα Μητσοτάκη – Αστακός η Θεσσαλονίκη

Τι θα εξαγγείλει από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τα τέσσερα πεδία που θα υπηρετήσουν την ανάπτυξη – Τα μέτρα της αστυνομίας – Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ θα πραγματοποιηθούν σήμερα με την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουγού και τιμώμενη χώρα την Ινδία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες, Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί τις απαραίτητες συναντήσεις στο πλαίσιο της έκθεσης.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Βελλίδειο θα αναπτύξει τις δεσμεύσεις του για τους επόμενους 12 μήνες, αντί για αόριστες υποσχέσεις σε βάθος τετραετίας,  με στόχο, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, να αλλάξει το αφήγημα της ΔΕΘ και να την μετατρέψει από φόρουμ παροχολογίας σε φόρουμ λογοδοσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ζητήσει από τους πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι αν εφαρμόστηκαν έως την επόμενη ΔΕΘ σε ένα χρόνο από σήμερα όσα θα ανακοινώσει.

Διαβάστε επίσης: Με φοροελαφρύνσεις ανεβαίνει στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Δράση σε τέσσερα πεδία για την ενίσχυση της ανάπτυξης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον αέρα από τις διεθνείς συναντήσεις του και έχοντας κερδίσει τον θαυμασμό του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης θα αναφερθεί σε τέσσερα πεδία που υπηρετούν την ανάπτυξη:

1. Φορολογία και φορολογική πολιτική.

Ο κ. Μητσοτάκης Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων – ήδη έγιναν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο «την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων».

2. Επενδύσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και «θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό».

3. Εργασιακές σχέσεις.

Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

4. Ψηφιακό κράτος.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θα τονίσει ότι «το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας».

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Επίσης, ξεχωριστό κεφάλαιο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα αποτελέσει τέλος η παρουσίαση των έργων που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη – Επί ποδός πάνω από 300 αστυνομικοί

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk