ΔΕΘ : «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη με πάνω από 3.000 αστυνομικούς

Δρακόντεια τα μέτρα της αστυνομίας ενόψει ΔΕΘ

Με το ενδιαφέρον στραμμένο κυρίως στις κινητοποιήσεις των αντιεξουσιαστών κατά την διάρκεια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, σχεδιάστηκαν τα μέτρα που θα λάβει η Ελληνική Αστυνομία.

Συνολικά θα διατεθούν 3.300 αστυνομικοί, προκειμένου να διασφαλίσουν τον χώρο γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Εκτάκτως από την Αθήνα θα μεταβούν 11 διμοιρίες, ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα θα μεταβούν 6 διμοιρίες των ΜΑΤ και 5 των Υ.ΜΕ.Τ ενώ η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων θα είναι ισχυρή και στους γύρω νομούς της συμπρωτεύουσας.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται σε απόσταση και στην περιοχή της Καμάρας, σημείο συγκέντρωσης των αντιεξουσιαστών που έχουν κληθεί από όλες τις πόλεις της χώρας. Σε επιτήρηση θα βρίσκονται και τρία υπό κατάληψη κτήρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία, την οδό Φιλίππου και στην οδό Τάσκου Παπαγεωργίου, τα οποία είναι έδρες των πλέων δραστήριων αναρχικών ομάδων της πόλης.

Σύμφωνα με στελέχη της Αστυνομίας, υπάρχει αυξημένη κινητοποίηση αντιεξουσιαστών λόγων των αστυνομικών επιχειρήσεων και της εκκένωσης κτηρίων στα Εξάρχεια.

Συγκεντρώσεις – Πορείες

Η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ, η ΛΑ.Ε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και οι «Μακεδονομάχοι», που αντιτίθεται στην Συμφωνία των Πρεσπών, έχουν εξαγγείλει συγκεντρώσεις ή πορείες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κάλεσε τα μέλη να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους, από το μεσημέρι του Σαββάτου (7 Σεπτεμβρίου), ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, τα οποία θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας ενόψει ΔΕΘ

α.Από την 06.00΄ ώρα της Παρασκευής (06-09-2019) μέχρι και την 06.00΄ ώρα της Δευτέρας (09-09-2019) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.
Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.
Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
Αγ.Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.
Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Μ. Ανδρόνικου , από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
26ης Οκτωβρίου, από Ανδρέου Γεωργίου μέχρι Πήγασου, ρεύμα προς έξοδο πόλης.
Ερμιόνης , από 26ης Οκτωβρίου μέχρι Ανδρέου Γεωργίου και
Ανδρέου Γεωργίου , από Πήγασου μέχρι 26ης Οκτωβρίου.

β. Από την 06.00΄ ώρα της Παρασκευής (06-09-2019) μέχρι και την 06.00΄ ώρα της Κυριακής (08-09-2019) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στην οδό Ελ.Βενιζέλου από Εγνατία έως Λ.Νίκης.

γ. Σάββατο (07-09-2019), από ώρα 14.00΄ σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Λ.Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.
Βασ. Όλγας , από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.
Βασ. Γεωργίου , από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.
Λεωφ. Νίκης , καθ’ όλο το μήκος της.
Κουντουριώτη , καθ’ όλο το μήκος της.
Κων/νου Καραμανλή , από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.
Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
Αγίας Σοφίας , από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.
Π.Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.
Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.
δ. Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ.Αλεξάνδρου.

Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

Από ώρα 14.00΄ του Σαββάτου (07-09-2019) και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο των δυνάμεών της ενώ στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk