Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την Αλέκα Παπαρήγα και τη Διαμάντω Μανωλάκου, συναντήθηκε, σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη, στη Βουλή, με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, για το θέμα των αδέσποτων ζώων.

Στη συνάντηση η Ομοσπονδία κατέθεσε τις προτάσεις της, οι οποίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες και αφορούν στη λήψη κυβερνητικών μέτρων, αλλά και μέτρων από τους Δήμους, ώστε να μπορέσει “η Ελλάδα να μπει στην τροχιά των χωρών που δεν έχουν αδέσποτα και έχουν υψηλό φιλοζωικό επίπεδο, όσον αφορά στα ζώα συντροφιάς”. Επίσης τονίστηκε από την Ομοσπονδία η στάση του ΚΚΕ, κατά τη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου ήταν το μόνο κόμμα που έδωσε θετική ψήφο για την προστασία των άγριων ζώων και ζώων παραγωγής.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος υποδέχτηκε ως δημιουργικές και ρεαλιστικές τις προτάσεις της Ομοσπονδίας, ειδικά για τη δημιουργία φορέα δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης ζώων, οι οποίες θα αξιοποιηθούν από το ΚΚΕ στη Βουλή και την Ευρωβουλή για την προώθησή τους μέσα από προτάσεις για τη νομοθέτησή τους.