«Το 95% των εσόδων του κράτους προέρχεται από μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους ενώ μόλις το 5% από το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή την πολιτική συνεχίζει και η κυβέρνηση της ΝΔ μειώνοντας μάλιστα το επόμενο διάστημα, εκ νέου τη φορολογία των επιχειρήσεων». Αυτό επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM» το πρωί της Πέμπτης 5 Σεπτέμβρη.

Χαρακτήρισε «παραμύθι» τους ισχυρισμούς ότι οι επενδύσεις θα φέρουν ανάπτυξη, την ώρα που οι ίδιοι κυβερνώντες προβλέπουν μειωμένους ρυθμούς της αναιμικής ανάπτυξης και ανακοινώνουν ότι οι μισθοί έχουν χάσει το 25% ενώ έχει γενικευτεί η ελαστική εργασία.

Κάλεσε στις κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχθούν μια πολιτική με μειωμένες απαιτήσεις στο όνομα της αντοχής της οικονομίας φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα για παροχές στο κεφάλαιο και φορολεηλασία για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τον λαό συνολικά.

Αναφέρθηκε επίσης στις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» από την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις τριήμερες εκδηλώσεις του στο πάρκο «Αν. Τρίτση», στο Ίλιον.