• Αναζήτηση

Τυφώνας Dorian : Στους 7 οι νεκροί – Φόβοι για περισσότερα θύματα

Επτά νεκροί καθώς και τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός από τον φονικό κυκλώνα Dorian που έπληξε τα νησιά Άβακος στις Μπαχάμες.

Επτά νεκροί καθώς και τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός από τον φονικό τυφώνα Dorian που έπληξε τα νησιά Άβακος στις Μπαχάμες.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός του αρχιπελάγους της Καραϊβικής Θάλασσας, ο Χιούμπερτ Μίνις μέχρι στιγμής και ακόμη προσωρινός απολογισμός των θυμάτων που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ντόριαν, που προκάλεσε φοβερές καταστροφές στις Μπαχάμες, αυξήθηκε από τους πέντε στους επτά νεκρούς προσθέτοντας πως οι αρχές φοβούνται πως θα βρουν κι άλλα θύματα.

«Μπορούμε να περιμένουμε [πως θα βρούμε] κι άλλους νεκρούς», τόνισε ο Μίνις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο τυφώνας Dorian, όπως αναφέρει το ΑΠΕ που εξασθένησε στην Κατηγορία 2, κινείται προς τις ακτές της Πολιτείας της Φλόριντας των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, ο φονικός τυφώνας άφησε πίσω του εικόνες καταστροφής.

Δύσκολα ξεχωρίζεις τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, την ξηρά, τη θάλασσα… Ο άλλοτε παράδεισος στις Μπαχάμες μετατράπηκε μέσα σε λίγες ώρες σε κόλαση.

Οι πρώτες εναέριες εικόνες από το πέρασμα του τυφώνα Dorian από τα νησιά στις Μπαχάμες προκαλούν σοκ. Ο τυφώνας, επιπέδου 5, σάρωσε κυριολεκτικά το νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο θα κάνει πολύ καιρό να συνέλθει.

Το δίκτυο BFMTV τράβηξε πλάνα από την περιοχή και την απόλυτη καταστροφή που υπέστη.

Η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ εκτός από τις προσπάθειες που κάνουν οι Αρχές, υπάρχει κόσμος που εργάζεται εθελοντικά ώστε να βοηθήσει τους πληγέντες, αλλά και στην ανεύρεση αγνοουμένων.

Δείτε επίσης
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk