Επτά νεκροί καθώς και τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός από τον φονικό τυφώνα Dorian που έπληξε τα νησιά Άβακος στις Μπαχάμες.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός του αρχιπελάγους της Καραϊβικής Θάλασσας, ο Χιούμπερτ Μίνις μέχρι στιγμής και ακόμη προσωρινός απολογισμός των θυμάτων που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ντόριαν, που προκάλεσε φοβερές καταστροφές στις Μπαχάμες, αυξήθηκε από τους πέντε στους επτά νεκρούς προσθέτοντας πως οι αρχές φοβούνται πως θα βρουν κι άλλα θύματα.

«Μπορούμε να περιμένουμε [πως θα βρούμε] κι άλλους νεκρούς», τόνισε ο Μίνις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο τυφώνας Dorian, όπως αναφέρει το ΑΠΕ που εξασθένησε στην Κατηγορία 2, κινείται προς τις ακτές της Πολιτείας της Φλόριντας των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, ο φονικός τυφώνας άφησε πίσω του εικόνες καταστροφής.

Δύσκολα ξεχωρίζεις τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, την ξηρά, τη θάλασσα… Ο άλλοτε παράδεισος στις Μπαχάμες μετατράπηκε μέσα σε λίγες ώρες σε κόλαση.

Οι πρώτες εναέριες εικόνες από το πέρασμα του τυφώνα Dorian από τα νησιά στις Μπαχάμες προκαλούν σοκ. Ο τυφώνας, επιπέδου 5, σάρωσε κυριολεκτικά το νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο θα κάνει πολύ καιρό να συνέλθει.

Το δίκτυο BFMTV τράβηξε πλάνα από την περιοχή και την απόλυτη καταστροφή που υπέστη.

Η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ εκτός από τις προσπάθειες που κάνουν οι Αρχές, υπάρχει κόσμος που εργάζεται εθελοντικά ώστε να βοηθήσει τους πληγέντες, αλλά και στην ανεύρεση αγνοουμένων.