Ξένες ταινίες

«Suicide squad»

STAR, 21.00

Η κυβερνητική πράκτορας Δρ. Αμάντα Γουόλερ συγκεντρώνει την πιο επικίνδυνη ομάδα κακοποιών. Όλοι τους θα αναγκαστούν να συνεργαστούν με την αμερικανική κυβέρνηση στην καταπολέμηση του κακού. Η συμφωνία είναι απλή, θα εκτελέσουν τις πιο επικίνδυνες αποστολές για να σώσουν τον κόσμο από μια ισχυρή απειλή με αντάλλαγμα  την ελάφρυνση των ποινών τους. Άλλωστε δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Μέλη της Ομάδας Αυτοκτονίας είναι ορισμένοι από τους πιοεικονικούς και επικίνδυνους ήρωες της DC Comics, μεταξύ τωνοποίων, ο Joker, o Deadshot, o Captain Boomerang, η Harley Quinn, η Enchantresso, ο Rick Flagg, ο Killer Croc, η Katana. Η ταινία είναι βασισμένη στην ομώνυμη ομάδα αντιηρώων της DC Comics και κέρδισε Όσκαρ στην κατηγορία «Καλύτερο Μακιγιάζ». (ΗΠΑ, 2016, 108’)

«Το νησί των καταραμένων» (Shutter island)

ΣΚΑΙ, 21.50

Tο καλοκαίρι 1954 σε ένα νησάκι στα ανοιχτά της Βοστώνης, όπου βρίσκεται ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο για παρανοϊκούς εγκληματίες, δυο ομοσπονδιακοί μάρσαλ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μαρκ Ράφαλο –στη φωτογραφία) διεξάγουν έρευνα για να ανακαλύψουν τα ίχνη μιας μυστηριωδώς εξαφανισμένης ασθενούς που υποτίθεται ότι έχει δραπετεύσει. Ωστόσο, μια ξαφνική καταιγίδα αποκλείει τους δυο ανθρώπους του νόμου στο νησί και τότε, η διακριτική γραμμή που διαχωρίζει την πραγματικότητα από την παράνοια αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα δυσδιάκριτη σε αυτό το καθαρόαιμο, υποβλητικό ψυχολογικό θρίλερ του Μάρτιν Σκορσέζε που εντυπωσίασε στην Α’ προβολή του τον περασμένο Φεβρουάριο. (ΗΠΑ, 2010, 138’)

«Ζωντανός θρύλος» (I am legend)

OPEN, 22.00

Ο μοναδικός επιζήσας μιας ολοκληρωτικής καταστροφής της γης από επιδημία (Γουίλ Σμιθ), προσπαθεί να επιβιώσει στην ζούγκλα της Νέας Υόρκης αλλά και να βρει το αντίδοτο για την ζωή. Aκρως ενδιαφέρουσα ταινία του Φράνσις Λόρενς, ριμέικ του cult movie παραγωγής 1971 «The Omega man» με τον Τσάρλτον Ιστον στην θέση του Σμιθ. Και οι δυο ταινίες είναι βασισμένες στο μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Μάθεσον. (ΗΠΑ, 2007, 89’)