Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ που είναι σε εξέλιξη και την συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας σε αυτό σχολίασε στην εκπομπή One Talk ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, Σταύρος Ελληνιάδης.

«Ήμασταν πολύ καλοί στο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο. Είχαμε και εξαιρετικό ποσοστό κοντά στο καλάθι. 73% στα δίποντα. Ωστόσο, η Βραζιλία που αντιμετωπίζουμε την Τρίτη είναι πιο καλή ομάδα από τους Μαυροβούνιους και έχει πιο έμπειρους παίκτες» σημείωσε ο κ. Ελληνιάδης.

«Οι ψηλοί μας τρέχουν καλύτερα από τους δικούς της ψηλούς. Εκεί πρέπει να χτυπήσουμε. Έχουν κακή άμυνα στο κομμάτι αυτό οι Βραζιλιάνοι» είπε και πρόσθεσε πως «δεν αλλάζουν στυλ παιχνιδιού οι Βραζιλιάνοι. Θα πάνε σε γρήγορο παιχνίδι. Βέβαια έχουν έναν πολύ έξυπνο προπονητή».

Ακόμα, αναφέρθηκε στις ομάδες που θεωρεί ως φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου. « Η Σερβία παίζει πολύ καλά. Έχει ομάδα με πολύ ταλέντο. Είναι από τα φαβορί του τουρνουά με Ισπανία και ΗΠΑ. Ξεχωρίζουν αυτές οι ομάδες. Πιστεύω ότι θα πάρουν μετάλλιο. Από εκεί και πέρα είναι και η Ελλάδα» τόνισε και προέβλεψε ποιους θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας στην προσπάθειά της να εισέλθει στην τετράδα.

«Εκτιμώ ότι θα παίξουμε για την τετράδα είτε με Αυστραλία είτε με Γαλλία, εάν δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ ποιοτικές. Όμως, είναι ομάδες που κερδίζονται» υποστήριξε.

«Οι περισσότερες ομάδες θα αφήσουν το μακρινό σουτ σε εμάς. Θα ρισκάρουν με αυτό. Εάν είμαστε εύστοχοι, αυτό θα είναι το κλειδί της νίκης μας» συμπλήρωσε. Επιπλέον, μίλησε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Ο Γιάννης είναι φαινόμενο. Είναι ο MVP του καλύτερου πρωταθλήματος στο κόσμο» είπε ενώ κληθείς να απαντήσει πως δεν τον ανακάλυψαν νωρίτερα από τους Μπακς Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός, επεσήμανε ότι «κανείς δεν είδε το ταλέντο του και όσα μπορεί να κάνει. Συνήθως οι μεγάλες ομάδες κοιτάνε πιο πολύ τους έτοιμους παίκτες». «Τώρα τελευταία μετά την ιστορία με τον Γιάννη έχουν αρχίσει να επενδύουν σε ταλέντα» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr