Για σοβαρές ενδείξεις βλάβης του ελικοπτέρου στον Πόρο που στοίχισε τη ζωή σε τρία άτομα, κάνει λόγο ο γιος του αδικοχαμένου πιλότου, Βαγγέλης Καρυστινός.

Γιος πιλότου: Ενδείξεις πως το ελικόπτερο είχε βλάβη πριν πέσει στα καλώδια

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα RealNews μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για βλάβη στο ελικόπτερο, πριν αυτό πέσει πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ και εν συνεχεία καταλήξει στην θάλασσα.

Ο γιος του πιλότου, που έχασε την ζωή του όταν το ελικόπτερο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Γαλατά,  δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να διαλευκανθεί αν το ελικόπτερο είχε βλάβη πριν προσκρούσει στα καλώδια. Υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρχε υπήρξε βλάβη κατά την απογείωση. Σε κάποια βίντεο φαίνεται ότι υπήρχε καπνός πριν από την πρόσκρουση».

Το στοιχείο-κλειδί που εξετάζουν οι πραγματογνώμονες

Σημειώνεται ότι σημαντικό στοιχείο προκειμένου να ριχθεί φως στα αίτια της τραγωδίας αποτελεί η ουρά του ελικοπτέρου η οποία εντοπίστηκε προ ημερών.

Κι αυτό γιατί το κομμάτι του ελικοπτέρου εκσφενδονίστηκε καθώς εντοπίστηκε σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου είχε βρεθεί η άτρακτος από την πρώτη στιγμή των ερευνών.

Πλέον οι πραγματογνώμονες έχουν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους προκειμένου να καταλήξουν σε συμπέρασμα σχετικά με τα αίτια της ανείπωτης τραγωδίας.