Σαν σταρ του Χόλιγουντ και φορώντας κουστούμι φωτογραφήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο κόκκινο χαλί της Βενετίας έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

Σίγουρα στο κόκκινο χαλί και μπροστά τους τόσους φωτογράφους, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα αισθανόταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς.

Ξέχασε όμως πως είναι και ο πρωταγωνιστής του ελληνικού δράματος του 2015. Ξέχασε βεβαίως πως δεν είναι αυτός ο πρωταγωνιστής που πληρώνει ακριβά τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όταν εκείνος και οι σύντροφοί του έπαιξαν την χώρα στα ζάρια.

Ξέχασε πως δεν ήταν εκείνος που καθόταν απελπισμένος και ξεροστάλιαζε σε ουρές έξω από κλειστές τράπεζες όταν τα capital controls ήρθαν στη χώρα.

Ξέχασε, ξέχασε, ξέχασε, αλλά θυμήθηκε στις διαπραγματεύσεις να πει μία φράση των Beatles και να ξεστομίσει στους Ευρωπαίους… «Money can’t buy me love», όταν εκείνοι του έλεγαν πως η Ελλάδα μόλις ξέμεινε από λεφτά.

Οι χρήστες του Twitter φρόντισαν να θυμίσουν στον Γιάνη Βαρουφάκη όχι μόνο πως οι ζωές τους μετά το 2015 δεν είναι στρωμένες με ροδοπέταλα πάνω σε ένα κόκκινο χαλί, αλλά και πως σιγά σιγά μία τραγωδία …. κατάντησε κακόγουστη φάρσα.