H ενίσχυση και η προώθηση του διεθνούς ρόλου του ΙΜΟ, τα μέτρα που λαμβάνονται για την μείωση των αερίων ρύπων από τα πλοία, η αποτελεσματικότερη εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων του ΙΜΟ αλλά και η εντονότερη παρουσία της Ελλάδος στα θεσμικά όργανα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού σε επίπεδο Προέδρου ή Αντιπροέδρου στο Συμβούλιο του ΙΜΟ ή στις επιτροπές του θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, κατά την συνάντηση του στο Λονδίνο την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) κ. Kitack Lim.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, ο κ. Πλακιωτάκης θα συναντηθεί με την υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και αρμόδια για θέματα ναυτιλίας κ. Nusrat Ghani.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Πλακιωτάκης θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης τόσο σε καίρια ζητήματα της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας, όσο και σε θέματα που αφορούν στην διμερή συνεργασία της Ελλάδος και της Μεγάλης Βρετανίας στο ναυτιλιακό τομέα κυρίως μετά το Brexit.

Eπιπλέον, αναμένεται να συζητηθούν θέματα εκπαίδευσης ναυτικών στην προοπτική της αμοιβαίας αναγνώρισης των αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας μεταξύ Ελλάδος και Αγγλίας, η συνεργασία των δύο κρατών στο πλαίσιο των εκλογών στον ΙΜΟ για την ανάδειξη του νέου Συμβουλίου, η ανάπτυξη κοινών θέσεων για την περιβαλλοντική νομοθεσία του ΙΜΟ οι επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται στον λιμενικό τομέα στην Ελλάδα.