Γροθιά στο στομάχι ήταν η είδηση του χαμού της 9χρονης κόρης του Λουίς Ενρίκε, όχι μόνο για την ποδοσφαιρική Ισπανία αλλά και για όλους όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Η τραγική είδηση ήρθε από τον πατέρα, ο οποίος έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Η κόρη μας, η Χάνα, πέθανε αυτό το απόγευμα σε ηλικία 9 ετών, έχοντας παλέψει σκληρά για πέντε ολόκληρους μήνες κόντρα στο οστεοσάρκωμα.

Σας ευχαριστούμε όλους για την στοργή που μας δείξατε αυτούς τους μήνες και εκτιμούσε τη διακριτικότητα και την κατανόηση. Ευχαριστούμε επίσης το προσωπικό των νοσοκομείων «Sant Joan de Deu» και «Sant Pau» για την αφοσίωση και τις υπηρεσίες τους. Ευχαριστούμε τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και όλους όσους προσφέρθηκαν να βοηθήσουν…

Θα μας λείψεις πολύ, αλλά θα σε θυμόμαστε κάθε ημέρα της ζωής σου με την ελπίδα ότι θα συναντηθούμε στο μέλλον ξανά. Θα είσαι το αστέρι που οδηγείς την οικογένειά μας».

Η μάχη που έδωσε η Χάνα

Η μικρή Χάνα, στην ηλικία μόλις των 9 ετών διαγνώσθηκε με οστεοσάρκωμα, ασθένεια που συνδέεται με καρκίνο στα οστά και πάλεψε σκληρά του τελευταίους πέντε μήνες της ζωής της.

Η σοβαρή της κατάσταση οδήγησε μάλιστα τον Λουίς Ενρίκε να παραιτηθεί από την θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής της Ισπανίας, θέση που κάλυψε ο μέχρι πρότινος βοηθός του,  Ρομπέρτο Μορένο.