Τις εξελίξεις Βρετανία, μετά την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία της Βουλής των Κοινοτήτων, καθώς και το τι σηματοδοτούν σχολίασε μέσα από το One Channel ο διευθυντής στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Χαράλαμπος Τσαρδανίδης.

«Δεν είναι συνταγματικό πραξικόπημα. Πολιτικά όμως είναι μια ασυνήθιστη πράξη που δείχνει αυταρχισμό. Και είναι και παράδοξη. Η βασίλισσα δεν είχε άλλη δυνατότητα από το να μην υπογράψει το διάταγμα» είπε.

«Παρά την κρίση που διέρχεται αντέχει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Δεν είναι η πρώτη ρήξη που υφίσταται εξάλλου. Η ΕΕ θα έχει απώλειες από ένα Brexit. Ωστόσο τις μεγαλύτερες απώλειες θα τις έχει η Μεγάλη Βρετανία. Μετέπειτα, έπεται το ζήτημα των σχέσεων ΕΕ – Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και το πώς θα διατηρηθεί η ειρήνευση μεταξύ Βορείου Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας αλλά και το ζήτημα της Σκοτίας» συμπλήρωσε.

Για την Ιταλία είπε πως «έχει αποφευχθεί η κρίση. Δεν πέτυχε τις εκλογές που επιδίωκε ο Σαλβίνι. Και κατάφερε να συσπειρώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Πηγή: onetv.gr