Χ. Τσαρδανίδης στο One Channel: Δεν είναι συνταγματικό πραξικόπημα το κλείσιμο της βρετανικής Βουλής

Τις εξελίξεις Βρετανία, μετά την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία της Βουλής των Κοινοτήτων, καθώς και το τι σηματοδοτούν σχολίασε μέσα από το One Channel ο διευθυντής στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Χαράλαμπος Τσαρδανίδης

Τις εξελίξεις Βρετανία, μετά την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία της Βουλής των Κοινοτήτων, καθώς και το τι σηματοδοτούν σχολίασε μέσα από το One Channel ο διευθυντής στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Χαράλαμπος Τσαρδανίδης.

«Δεν είναι συνταγματικό πραξικόπημα. Πολιτικά όμως είναι μια ασυνήθιστη πράξη που δείχνει αυταρχισμό. Και είναι και παράδοξη. Η βασίλισσα δεν είχε άλλη δυνατότητα από το να μην υπογράψει το διάταγμα» είπε.

«Παρά την κρίση που διέρχεται αντέχει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Δεν είναι η πρώτη ρήξη που υφίσταται εξάλλου. Η ΕΕ θα έχει απώλειες από ένα Brexit. Ωστόσο τις μεγαλύτερες απώλειες θα τις έχει η Μεγάλη Βρετανία. Μετέπειτα, έπεται το ζήτημα των σχέσεων ΕΕ – Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και το πώς θα διατηρηθεί η ειρήνευση μεταξύ Βορείου Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας αλλά και το ζήτημα της Σκοτίας» συμπλήρωσε.

Για την Ιταλία είπε πως «έχει αποφευχθεί η κρίση. Δεν πέτυχε τις εκλογές που επιδίωκε ο Σαλβίνι. Και κατάφερε να συσπειρώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk