Την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Γερμανία και τη συνάντησή του με την καγκελάριο της χώρας, Αγκέλα Μέρκελ, σχολίασε στην εκπομπή One Direct ο πρώην Διπλωμάτης και επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου ISM στο Βερολίνο, Γιάννης Σαλαβόπουλος.

«Είναι θετικό το πρώτο μήνυμα. Ο πρωθυπουργός πέτυχε αυτό που ήθελε. Δηλαδή το θα πώς πρέπει να μας βλέπουν πλέον οι Γερμανοί. Ο στόχος είναι ορθός. Οι δύο συνεντεύξεις, η δική του και αυτή του υπουργού Οικονομικών στα γερμανικά μέσα είχαν αυτό το στόχο» ανέφερε ο κ. Σαλαβόπουλος.

«Σωστά δεν τέθηκε το θέμα για τα πλεονάσματα. Πρέπει να δείξουμε ότι πετυχαίνουμε κάποια πράγματα και ότι οι μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται» είπε σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό ότι τέθηκαν θέματα οικονομίας και επενδύσεων κυρίως στην κουβέντα. Όπως και το φλέγον για την Ελλάδα ζήτημα, προσφυγικό».

«Δεν αντιλαμβανόμαστε τον τρόπο που σκέφτονται οι Γερμανοί. Ο πρωθυπουργός όμως τον έχει καταλάβει κι αυτό είναι σημαντικό» σημείωσε, ενώ μίλησε και για ενδεχόμενες νέες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. «Οι επενδύσεις δεν έρχονται μόνο με την πολιτική βούληση. Θα χρειαστούν τα μέτρα για την πάταξη της γραφειοκρατίας, μείωση φορολογίας, απλοποίηση διαδικασιών, θα χρειαστούν κάποιοι μήνες για να γίνουν όλα αυτά. Καμία χώρα στο κόσμο δεν προσελκύει επενδύσεις από όλους τις τομείς. Να δούμε που είμαστε πιο δυνατοί και να εστιάσουμε εκεί» επεσήμανε.

«Η Γερμανία περιμένει να δει εάν θα γίνουν πράξη όσα λέει η κυβέρνηση. Έχει θετική ματιά αλλά με επιφύλαξη» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr