Βενετία, αποστολή

Πολλή ζέστη, τρομερή υγρασία και αμέτρητος κόσμος. Αυτή είναι η πρώτη γεύση που αφήνει η 76η Μόστρα που διανύει σήμερα την δεύτερη μέρα διεξαγωγής της αφήνοντας, γενικώς, καλές εντυπώσεις. Η Κατρίν Ντενέβ και η Ζιλιέτ Μπινός ως μάνα και κόρη αντιστοίχως έδειξαν ότι το διασκέδασαν λέγοντας την «Αλήθεια», όπως είναι ο τίτλος της τελευταίας ταινίας του Ιάπωνα σκηνοθέτη ΧιροκάζουΚόρε Εντα που σήκωσε την αυλαία του φεστιβάλ. Η Ντενέβ υποδύεται μια μεγάλη σταρ, δίπλα στη Μπινός που είναι η κόρη της, σεναριογράφος και όχι διάσημη.

Η επανασύνδεση των δύο αυτών γυναικών μετά από πολύ καιρό θα γίνει ο κινητήριος μοχλός της ταινίας  Μιλώντας στο ΒΗΜΑ η Ντενέβ αποκάλυψε ότι ενώ δείχνει να έχει κοινά σημεία με την ηρωίδα της (είναι εξάλλου και οι δύο σταρ), η αλήθεια είναι ότι δεν έχει. Είπε χαρακτηριστικά ότι σε αντίθεση με την ηρωίδα της που μιλά χωρίς να φιλτράρει πρώτα τα όσα λέει, η ίδια η Ντενέβ ξέρει να χρησιμοποιεί τα φίλτρα της μια χαρά και να προστατεύει τον εαυτό της.

Η εμφάνιση του Μπραντ Πιτ προκάλεσε πανικό στο Λίντο, κάτι που ήταν φυσικό. Νωπές παραμένουν ακόμα οι αναμνήσεις μας από τις Κάννες, τον περασμένο Μάιο, όπου και πάλι ο 56χρονος ηθοποιός είχε γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της διοργάνωσης, μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του στο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» Λεονάρντο Ντι Κάπριο και φυσικά τον σκηνοθέτη της ταινίας, τον Κουέντιν Ταραντίνο.

Στην Βενετία ο Πιτ παρουσιάζει κάτι καινούργιο, το οποίο ανήκει στο είδος της επιστημονικής φαντασίας. Στο «Ad Astra» του Τζέιμς Γκέι, ο Πιτ που είναι και παραγωγός, πρωταγωνιστεί στον ρόλο  του ικανότατου αστροναύτη που αποφασίζει να ξεπεράσει τα σύνορα του ηλιακού συστήματος προκειμένου να ανακαλύψει τα ίχνη του επίσης αστροναύτη πατέρα του (Τόμι Λι Τζόουνς), ο οποίος επί 15 χρόνια θεωρούνταν νεκρός. Το ταξίδι του Πιτ στους μακρινούς γαλαξίες όμως, γίνεται επίσης για την σωτηρία του κόσμου που βρίσκεται σε κίνδυνο. Κάποιο μυστικό συνδέεται με τον πατέρα του αστροναύτη.

Τέλος, την Παρασκευή το μεσημέρι, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, τιμώμενο πρόσωπο του εφετινού φεστιβάλ, θα παραχωρήσει masterclass μιλώντας στο φανατικό κοινό του για την πορεία του σον κινηματογράφο, τον οποίο υπηρετεί με πάθος από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.