Πανελλήνιες 2019: Η επόμενη μέρα στο μικροσκόπιο του One Channel

Για την πτώση των βάσεων, αλλά και τη γενικότερη εικόνα που διαμορφώθηκε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μίλησαν στην εκπομπή One Line η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Το Βήμα», Μάρνυ Παπαματθαίου και ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, Κωνσταντίνος Κότιος

Για την πτώση των βάσεων, αλλά και τη γενικότερη εικόνα που διαμορφώθηκε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μίλησαν στην εκπομπή One Line η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Το Βήμα», Μάρνυ Παπαματθαίου και ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, Κωνσταντίνος Κότιος.

«Θα έχουμε άμεσα νομοθετικές πρωτοβουλίες, σύμφωνα και με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όπως την κατάργηση του θεσμού των αιώνιων φοιτητών. Θα θεσπιστεί άμεσα βαθμολογική βάση, η οποία θα συνδιαμορφωθεί με τα Πανεπιστήμια», υποστήριξε η κα. Παπαματθαίου.

Οι σχολές που βρέθηκαν στις πρώτες προτιμήσεις των υποψήφιων φοιτητών ήταν οι παιδαγωγικές, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Κότιο, ανήκουν στα κοινά επιστημονικά πεδία.

Από την άλλη πλευρά οι νεοσύστατες σχολές παραμείναν χαμηλά στις προτιμήσεις των φοιτητών, ενώ «αξιοσημείωτο είναι ότι 14.000 φοιτητές επέλεξαν το τμήμα Ψηφιακών τεχνών και κινηματογράφου στα Ψαχνά Εύβοιας».

Για το φαινόμενο της διαφοράς μορίων σε σχολές με παραπλήσιο αντικείμενο, όπως το Μαθηματικό Αθήνας και το αντίστοιχο τμήμα στη Σάμο, ο κ. Κότιος υποστήριξε πως επηρεάζει τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, όταν αυτή γίνεται με βάση τις μετεγγραφές. Όπως μας ενημέρωσε, τα κριτήρια των μετεγγραφών είναι ήδη γνωστά και δεν έχουν αλλάξει.

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk