Στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις συγκέντρωσε 19.680 μόρια γράφοντας στη Νεοελληνική Γλώσσα 18.7, στη Φυσική 20, στη Χημεία 19.9 και στη Βιολογία Κατεύθυνσης 19.9.

«Πρώτη μου επιλογή ήταν η Ιατρική Αθηνών στην οποία και πέρασα» αναφέρει ο Δημήτρης Χαραλάμπους, αριστούχος των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

«Από μικρός ήθελα να γίνω γιατρός. Αυτό είναι το όνειρο μου. Πέρασα πολλές ώρες στο νοσοκομείο όταν συγγενικό μου πρόσωπο αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Από τότε αποφάσισα ότι θέλω να μπω στην Ιατρική».

«Υπήρξα πολύ τυχερός που φοίτησα στο 2ο Γενικό Λύκειο Πειραιά και επέλεξα το φροντιστήριο Ορόσημο Πειραιά, καθώς είχα δίπλα μου αξιόλογους καθηγητές που με βοήθησαν να πετύχω τον στόχο μου» αναφέρει υπογραμμίζοντας ότι «οι καθηγητές στα δημόσια σχολεία κάνουν καλή δουλειά και δεν πρέπει να τα απαξιώνουμε».

Ο Δημήτρης αναφέρει επίσης ότι «κρίνεται πολύ σημαντική η ατομική προσπάθεια του κάθε υποψηφίου, ώστε με πρόγραμμα και ποιοτικό διάβασμα όχι μόνο στην Γ΄ τάξη του Λυκείου αλλά ήδη από το Γυμνάσιο να πετύχει την εισαγωγή στην σχολή προτίμησής του».

«Η αλήθεια είναι πως για να πετύχεις τον σκοπό σου πρέπει επίσης να περιορίσεις αρκετά τις εξόδους, πρέπει να αφοσιωθείς στο διάβασμα. Είχα καλό πρόγραμμα και κυρίως τα Σαββατοκύριακα μου άρεσε να ξεκουράζομαι. Ο ελεύθερός μου χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος βέβαια» επισημαίνει.

Παράλληλα αναφέρεται στον σημαντικό ρόλο που παίζει το οικογενειακό περιβάλλον για την απόδοση των υποψηφίων. «Οι γονείς μου ήταν δίπλα μου και μου έδιναν δύναμη κάθε στιγμή. Με βοήθησαν στη διάρκεια της προετοιμασίας μου καθώς στο σπίτι επικρατούσε κλίμα ηρεμίας και συνεργασίας».

Τέλος, τονίζει ότι «όσοι δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τον στόχο τους στις φετινές εξετάσεις ας μην τα παρατήσουν αλλά να προσπαθήσουν ξανά» και προσθέτει ότι.«θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους υποψηφίους».