Προσλήψεις Ειδικών Φρουρών: Χιλιάδες έτρεχαν την τελευταία στιγμή να υποβάλλουν αίτηση

Πόσες οι θέσεις – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί – Ποια η πιθανότητα επιτυχίας

Συνωστισμός επικρατεί στα Αστυνομικά Τμήματα, αφού χιλιάδες άνθρωποι έτρεχαν… κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να υποβάλλουν αίτηση για συμμετοχή στον διαγωνισμό των 1.500 θέσεων Ειδικών Φρουρών.

Τα Αστυνομικά Τμήματα αντιμετώπισαν με επιτυχία τις ουρές των υποψηφίων, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (25/8), είχαν υποβληθεί περισσότερες από 10.000 αιτήσεις, ενώ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας το μεσημέρι της Δευτέρας εκτιμάται ότι θα έχουν υποβληθεί περίπου 15.000 αιτήσεις για 1.500 θέσεις.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι σημαντικός αριθμός υποψηφίων μισή ώρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας προσπαθούσε να συγκεντρώσει δικαιολογητικά για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Εάν τελικά ο αριθμός των αιτήσεων κυμανθεί στις 15.000, τότε η πιθανότητα επιτυχίας θα διαμορφωθεί στο «1 προς 10».

Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως μία θέση διορισμού διεκδικείται από δέκα υποψηφίους.

Η εκπαίδευση των ειδικών φρουρών θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, με τον διορισμό τους να είναι άμεσος, καθώς από τον ίδιο μήνα θα ενταχθούν στην μάχη κατά της εγκληματικότητας.

Οι 1.500 ειδικοί φρουροί θα στελεχώσουν την ομάδα ΔΙΑΣ, τα ΜΑΤ και την Άμεση Δράση, ενώ θα προορίζονται αποκλειστικά για την Αθήνα.

Το πλάνο της αστυνομίας προβλέπει λιγότερους πεζούς αστυνομικούς και περισσότερους σε μηχανές και περιπολικά, καθώς οι Αρχές θεωρούν πως θα είναι πιο αποτελεσματικοί με αυτόν τον τρόπο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk