«Βουτιά» στις βάσεις εισαγωγής σε μία σειρά περιζήτητων και υψηλόβαθμων σχολών όπως Πολυτεχνικές, Ιατρικές και Νομικές,  καταγράφεται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το υπουργείο Παιδείας.

Η πτώση σε κάποιες περιπτώσεις Πολυτεχνικών τμημάτων «αγγίζει» ή και ξεπερνά ακόμη και τα 1.000 μόρια ενώ στα Νομικά και Ιατρικά τμήματα που αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες αριστούχους, οι βάσεις έπεσαν έως και 300 μόρια.

Στον αντίποδα, άνοδος των βάσεων σημειώθηκε στα τμήματα που εντάσσονται στο 4ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή σε αυτά που αφορούν το γνωστικό αντικείμενο της Πληροφορικής και της Οικονομίας. Την ίδια στιγμή, την… ανηφόρα τράβηξαν οι βάσεις στις Αστυνομικές σχολές, καθώς το δέλεαρ της άμεσης πρόσληψης στο Δημόσιο, δεν αφήνει κανέναν υποψήφιο ασυγκίνητο, ειδικά μετά από από μία περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στη χώρα, όπου τα ποσοστά ανεργίας στους νέους είχαν χτυπήσει «κόκκινο».

Είναι ενδεικτικό ότι στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας η βάση ανέβηκε στα 18.241 μόρια από 18.123 πέρυσι.

«Βουτιά» σε Ιατρικές και Πολυτεχνικές

Μετά την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων, φαίνεται πως οι βάσεις αρκετών περιζήτητων σχολών κατρακύλησαν. Στην Ιατρική Αθήνας όπου καταγράφεται κάθε χρόνο η υψηλότερη βάση εισαγωγής, σημειώθηκε σημαντική πτώση για τα δεδομένα της σχολής. Ειδικότερα, οι πρωτοετείς φοιτητές θα ανοίξουν την πύλη της σχολής με 18.724 μόρια όταν πέρυσι είχαν χρειαστεί 19.029.

Στη Νομική της Αθήνας, η βάση υποχώρησε κατά 206 μόρια σε σχέση με πέρυσι και διαμορφώθηκε στα 18.013.

Δείτε τα αποτελέσματα

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι της Τρίτης.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Δείτε το Συγκριτικό Βάσεων_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ_ΠΑΝΕΛ.2019 για τα ΑΕΙ

Δείτε τις βάσεις εισαγωγής ανά κατηγορία υποψηφίων 

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2017-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2018-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2019