Για την απελευθέρωση στην κίνηση των κεφαλαίων που εξήγγειλε η κυβέρνηση το μεσημέρι της Δευτέρας και για όσα αυτή συνεπάγεται αλλά και για τις 120 δόσεις μίλησε στην εκπομπή One Line ο φοροτεχνικός, Αντώνης Μουζάκης.

«Μετά το 2015 που επιβλήθηκαν τα capital controls, ταλαιπωρήθηκαν πλήρως οι επιχειρήσεις, οι οποίες ήταν δέσμιες του μέτρου και των τραπεζών. Πλέον επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Και αυτό θα το δουν και οι επιχειρήσεις και οι απλοί πολίτες» σχολίασε σχετικά.

«Όποιες ρυθμίσεις-βελτιώσεις είχαν έρθει τα προηγούμενα χρόνια, δεν είχαν καταφέρει κάτι εφόσον παρέμεναν οι περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων» είπε και πρόσθεσε πως «επιστρέφουμε στην οικονομία που πρέπει να είναι ελεύθερη σε όλους τους τομείς ανεξαιρέτως. Έχουμε μέτρα θετικά προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και όχι της συρρίκνωσης της οικονομίας» κατέληξε.

Σχετικά με τις 120 δόσεις ανέφερε πως «αρχές Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη, με ενσωματωμένες τις νέες ρυθμίσεις».

«Θετικό το τελικό αποτέλεσμα για εμάς τους φορολογούμενους» σχολίασε αναφορικά το νέο ΕΝΦΙΑ, μια και «θα πληρώσουμε λιγότερα χρήματα, αφού υπάρχει μια μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 22%»

Πηγή: onetv.gr