Η φωτιά στον Διόνυσο έχει τεθεί υπό απόλυτο έλεγχο τόνισε μέσα από το One Channel ο πρόεδρος του Συνδέσμου προστασίας και ανάπλασης του Πεντελικού, Βλάσσης Σιώμος.

«Είχαμε μια μικρή εστία φωτιάς, έγινε άμεση κινητοποίηση, λόγω επικίνδυνων ανέμων. Έχει κατασβηστεί, είναι υπό πλήρη έλεγχο» τόνισε και συμπλήρωσε πως «θα παραμείνουν οχήματα εκεί μέχρι το πρωί για αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων».

Σύμφωνα με τον κ. Σιώμο η φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή, κοντά στο νεκροταφείο και το παλαιό στρατόπεδο.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στο One Channel και ο δήμαρχος Διονύσου με νεώτερες δηλώσεις του στο One Channel.

«Η κατάσταση δείχνει να είναι ελεγχόμενη, όμως πάντα υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων» τόνισε και συμπλήρωσε πως «είναι δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές εδώ που μεριμνούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Καλαφατέλης οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα μείνουν όλο το βράδυ εκεί, λόγω φόβων για αναζωπύρωση.

Την καλύτερη εικόνα της κατάστασης επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και η πυροσβεστική.


Η φωτιά εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε δασική έκταση και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Γαίας και Λεωφ. Διονύσου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις που στη συνέχεια ενισχύθηκαν φτάνοντας τους 44 πυροσβέστες και 16 οχήματα μεταξύ αυτών μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα καθώς και πολλά εθελοντικά οχήματα.

Λόγω της πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ.Διονύσου και στα δύο ρεύματα: στους κινούμενους από Ν.Μάρκη στο ύψους του Αγίου Πέτρου και στους κινούμενους από Εκάλη στο ύψος της Λ.Αιολίδος.

Νωρίτερα μιλώντας στο One Channel ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δεν είχε κρύψει την ανησυχία του για την ένταση των ανέμων. «Έχει αέρα και αυτό είναι κάτι που μας φοβίζει» δήλωνε.