Γεωργιάδης: Το Ελληνικό αποτελεί «κλειδί» για την προσέλκυση επενδύσεων

«Μέσα στο 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί, από την πλευρά της Πολιτείας , όλες οι διαδικασίες, ώστε να μπορούν να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες» έσπευσε να διαβεβαιώσει ο υπουργός Ανάπτυξη, χαιρετίζοντας την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Στις εξελίξεις γύρω από το Ελληνικό αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, χαιρετίζοντας την απόφαση του ΚΑΣ για την επένδυση στον πρώην αερολιμένα Αθηνών.

«Μέσα στο 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί, από την πλευρά της Πολιτείας , όλες οι διαδικασίες, ώστε να μπορούν να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες» έσπευσε να διαβεβαιώσει, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

«Η επένδυση του Ελληνικού έχει προ πολλού ξεπεράσει τα στενά όρια του τόπου, διότι λόγω του μεγέθους της αποτελεί δείγμα και μήνυμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για το κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι στις επαφές του με τους εκπροσώπους των δανειστών, εκείνοι του έθεσαν το ζήτημα της εν λόγω επένδυσης, ως «κλειδί» για την αξιοπιστία της χώρας σε ό,τι αφορά την προώθηση μεταρρυθμίσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.

«Εάν ξεκινήσει το Ελληνικό, θα έρθουν και πολλές άλλες επενδύσεις» υποστήριξε.

Όσον αφορά τα αεροσκάφη της Ολυμπιακής, τα οποία βρίσκονται εντός του Ελληνικού και για την τύχη των οποίων θα αποφασίσει το Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων, υποστήριξε ότι καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο σε καίριο σημείο της έκτασης.

Επομένως, εκτίμησε ότι θα είναι αποτρεπτικό για την επένδυση, αν αποφασιστεί ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη δεν πρέπει να μετακινηθούν από το σημείο.

«Δεν έχει αλλάξει καμία συμφωνία για το Ελληνικό, ισχύει το Master Plan που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχει προστεθεί από τη νέα κυβέρνηση ούτε μια νέα μετόπη» διαμήνυσε, επιπλέον, απορρίπτοντας τις επικρίσεις για τον αριθμό και το ύψος των προς ανέγερση κτηρίων.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά τον διαγωνισμό για το Καζίνο, ο οποίος θεωρείται προϋπόθεση για την επένδυση, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. «Εάν ξεκινήσει το Ελληνικό, θα έρθουν και πολλές άλλες επενδύσεις» κατέληξε, παραπέμποντας στην επένδυση της Κασσιόπης, στην Κέρκυρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk